El ‘violador de la Verneda’ sortirà de la presó aquest dijous sense estar rehabilitat

Gregorio Cano Bertri, també anomenat el “violador de la Verneda”, ha estat els últims 20 anys a la presó per haver comès 17 agressions sexuals, i té un alt risc de reincidència.

El proper dijous, 4 de maig, Gregorio Cano Bertri, també anomenat ‘el violador de la Verneda’ obtindrà la seva llibertat després d’haver estat 20 anys a la presó per haver comès, de forma provada, al menys 17 agressions sexuals, ja que va confessar haver estat l’autor de les mateixes.

Segons fonts penitenciàries, es tracta d’un pres que encara no ha estat rehabilitat i amb un alt risc de reincidència. Per aquest motiu, el ministeri públic ha activat el protocol previst per al seguiment dels antics presos considerats com a perillosos, i seran els Mossos d’Esquadra els encarregats de dur a terme una tasca de vigilància “no invasiva” a Cano.

Gregorio Cano va ser condemnat a 167 anys de presó per haver comès al menys 17 agressions sexuals entre el 23 de febrer de 1997 i el 1 de maig de 1998, a la ciutat de Barcelona (a la Verneda, Horta, Poblenou i Sant Andreu), L’Hospitalet de Llobregat i Montcada i Reixac. Gregorio Cano atacava a dones de 18 a 39 anys amenaçant-les amb una navalla i les obligava a entrar a dins de portals de vivendes per cometre les agressions sexuals.

La Fiscalia també ha demanat que informin a les víctimes de la sortida de la presó de Cano.