Trinitat Vella suma un nou espai esportiu, la cal·listènia de la Trini

El projecte s’emmarca en el Pla de Barris de Trinitat Vella i en la seva definició ha participat activament el jovent del barri.

Ja s’ha posat en marxa, al camí de Ronda de La Trinitat Vella, una cal·listènia, un nou espai esportiu a l’aire lliure que els joves del barri han batejat com a Tat Vell. El projecte s’emmarca en el Pla de Barris de Trinitat Vella i respon a una demanda del jovent del barri.

L’equipament esportiu de cal.listènia es troba instal·lat sobre un terra de cautxú de forma ovalada de més de 250m2 al tram central del Camí de Ronda de La Trinitat Vella. Les peces que conformen la cal.listènia són un total de 7 elements.

Dos dels elements del circuit es troben entrellaçats entre si, altres tres funcionen de manera independent, i els dos restants han estat especialment dissenyats per aquest espai (una piràmide escalable i un joc de cordes per a realitzar exercicis de cames). Els 7 elements junts generen un circuit continu pel el qual es pot circular lliurement i practicar els exercicis més coneguts com són les dominades, les flexions de colze, dips, sit-ups o abdominals, entre d’altres. Tots ells són exercicis bàsics per a començar o iniciar-se en la cal.listènia i anar millorant la tècnica de manera progressiva.

Aquesta cal·listènia és un dels projectes resultants del procés participatiu amb el veïnat de Trinitat Vella per decidir conjuntament les funcions i els usos del Camí del Rec al pas pel barri, i que va decidir prioritzar el condicionament del camí com a espai verd, d’esbarjo i esports.

A partir d’aquests resultats, es va decidir iniciar la transformació amb una primera actuació conformada per l’adequació de camins, l’enllumenat i la instal·lació esportiva de cal·listènia que ara es posa en funcionament.

De fet, la cal·listènia ha estat una demanda d’un grup de joves que freqüentava la zona i amb els quals es va fer un procés participatiu específic per tal de definir les instal·lacions. El procés és va desenvolupar fent una trobada prèvia de presentació amb el veïnat del barri i una sèrie de sessions de disseny de la cal.listènia amb un grup de 15 joves. Un cop validat tècnicament el projecte, es van dur a terme les obres de l’espai esportiu.

Durant les obres es va realitzar un taller de construcció participada d´un dia amb els mateixos joves d’una part de la instal·lació, la piràmide de fusta i les cordes. Veïns, veïnes i representants d’entitats de la Trinitat Vella, com Tadeo Soporte Social o l’Associació de veïns de La Trinitat Vella, han participat i acompanyat al grup de joves durant les diferents fases de disseny i construcció de la cal·listènia.