Tots els mercats municipals alimentaris de Barcelona ja tenen desfibril•ladors

Durant els últims dos anys, s’han utilitzat desfibril·ladors en cinc ocasions. Les dos últimes durant el 2018 als mercats de la Llibertat i dels Encants.

Barcelona ha finalitzat la instal·lació de desfibril·ladors en els 38 mercats municipals alimentaris de la ciutat, a més dels Encants Bcn-Fira de Bellcaire. El passat mes de novembre, l’Institut Municipal de Mercats (IMMB), i la Fundació Barcelona Salut van firmar un conveni per a la instal·lació dels darrers 22 mercats que no en disposaven i actualment ja s’ha finalitzat el procés.

Els mercats municipals on s’hi han col·locat els desfibril·ladors són el del Clot, La Marina, Galvany, Les Corts, Carmel, Ciutat Meridiana, Felip II, Poblenou, Fort Pienc, Lesseps, Sant Gervasi, Sarrià, Tres Torres, Canyelles, La Mercè, Trinitat, Besòs, Abaceria, Sant Antoni, Bon Pastor, Horta, i Sant Andreu.

Aquests mercats s’han sumat als 17 que ja hi tenen: Barceloneta, Vall d’Hebron, Hostafrancs, Estrella, Montserrat, Ninot, Sagrada Família, Sant Martí, Boqueria, Santa Caterina, Sants, Encants Bcn-Fira de Bellcaire, Concepció, Guineueta, Guinardó, Provençals i Llibertat.

A més, cal destacar que el projecte ha acabat amb la instal·lació també d’un desfibril·lador a la nova seu de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), al carrer Gran de Sant Andreu, on s’hi oferirà el servei a una zona d’alta activitat comercial.

Els desfibril·ladors salven vides

Es tracta d’aparells de darrera generació que permeten actuar immediatament en cas que una persona tingui una parada càrdiorespiratòria i que es poden utilitzar sense nocions de reanimació cardíaca.

Cadascun d’ells han d’estar situats en zones totalment visibles i de fàcil accés per a tots els usuaris i només cal seguir les instruccions que incorporen. Cal tenir en compte que els 38 mercats alimentaris de Barcelona reben més de 60 milions de persones l’any i hi treballen directament unes 7.500 persones.

Durant els últims dos anys, s’han utilitzat desfibril·ladors en cinc ocasions. Les dos últimes durant el 2018 als mercats de la Llibertat i dels Encants.