TMB intensifica els controls de bitllets a la xarxa de metro de Barcelona

Fins el 22 d’abril, equips d’intervenció recorreran estacions, enllaços i trens verificant que els viatgers els hagin validat correctament.

Amb l’objectiu de reduir el frau i afavorir la convivència al transport públic, TMB ha programat una intensificació dels controls de bitllets a la xarxa de metro per aquesta setmana i fins el 22 d’abril, en què es generalitzarà la presència d’equips d’intervenció per comprovar que els usuaris portin un títol de transport validat correctament.

Els controls de bitllets, que habitualment duen a terme equips d’agents d’intervenció en rutes aleatòries, es multiplicaran aquests dies i es generalitzaran en tota la xarxa, tant en estacions com en passadissos d’enllaç i en trens, amb la participació de personal de reforç i d’efectius de seguretat. Es revisarà doncs que tothom que sigui aturat porti el bitllet validat correctament.

Tot i que el metro de Barcelona registra proporcions de frau semblants o inferiors als de ciutats comparables —un 3,5% segons l’última onada d’observacions, realitzada el 2017—, pel que fa al metro aquestes xifres equivalen a  9,6 milions d’euros anuals en ingressos no percebuts. “Uns costos que recauen sobre les espatlles dels usuaris cívics i del conjunt de ciutadans que aporten recursos per al sosteniment del transport públic”, afirmen des de TMB.