S’obre al públic el nou parc de les Glòries amb més de 20.000 m2 d’espai verd

Finalitzen les obres de l’àmbit Clariana del parc de la Canòpia, que han tingut una inversió de 17,2M€ i suposen el primer gran canvi de configuració d’aquest espai després de l’enderroc de l’anella viària.


Les Glòries tenen, des d’avui, un parc amb una gran clariana de gespa, més de 400 arbres, una rambla per al passeig i zones d’estada amb 175 seients, una zona de jocs per als infants, una àrea per a gossos, un espai lúdic i 1,10 km de circuit esportiu.

El nou parc de la plaça de les Glòries ja està obert. L’Ajuntament ha finalitzat les obres del costat muntanya del parc, de manera que la ciutadania ja pot fer ús i gaudir del gran espai verd que s’hi ha creat. Això suposa el primer gran canvi de configuració d’aquest entorn, que després de l’enderroc de l’anella viària s’està transformant per complet per donar pas a un nou pulmó verd de la ciutat i generar un punt de convivència pels veïns i veïnes de Barcelona.

Amb l’obertura de l’espai es dona per finalitzada la primera fase del projecte global de Canòpia Urbana, el futur gran parc de les Glòries. Aquest primer àmbit correspon a la Clariana, que comprèn la superfície que queda entre els carrers de la Independència i de Cartagena. Pel nord, s’estén fins al perímetre de les edificacions existents al carrer del Consell de Cent, i pel sud, fins al vial provisional de la Gran Via.

Les obres han durat un any i han suposat una inversió de 17,2 milions d’euros. El parc té un total de 20.400 m2 de superfície verda, més de 400 arbres, 1,10 km de circuit esportiu i 175 seients, entre bancs i cadires.

Més enllà de l’àmbit Clariana, el projecte global de Canòpia Urbana preveu convertir la plaça en un nou espai de centralitat amb vocació metropolitana i un parc de proximitat que actuarà com a pulmó verd de la ciutat.

En la mateixa plaça, continua avançant la construcció dels túnels viaris que permetran soterrar el trànsit de la Gran Via. Els treballs avancen al ritme previst per finalitzar l’obra civil al desembre del 2020 i posar tota la infraestructura en funcionament el primer trimestre del 2021.

Les obres es van reprendre el març de 2018 després d’un procés en el qual es va rescindir l’anterior contracte i es va tornar a adjudicar l’obra en cinc lots i allargant-la fins a la Rambla de Poblenou per un import pressupostat de 100,9 M€ per tal de diversificar les empreses constructores i impedir baixes excessives que posessin en risc la posterior execució dels treballs. Les noves adjudicatàries van reprendre les tasques allà on s’havien deixat.