S’inicien les obres per implantar unes noves escales mecàniques a la Taixonera

Es pretén connectar el desnivell de 14,50m entre el c/Samaniego i el c/Arenys. Les obres duraran 7 mesos i mig.

Aquest mes de juliol s’iniciaran les obres per implantar unes noves escales mecàniques al districte d’Horta-Guinardó, substituint les actuals escales dels Canadencs, al barri de la Teixonera. Exactament es pretén connectar el desnivell de 14,50m entre el c/Samaniego i el c/Arenys, donant alhora accés als replans entremitjos existents que comuniquen les entrades i sortides de les dependències de la Parròquia de Sant Cebrià, l’accés inferior al centre Cívic de la Teixonera i la sortida d’emergència de la pista esportiva de la parròquia. Amb la intervenció, també es reordenaran les escales actuals, les zones verdes i els espais d’estada.

A banda, es renovaran les xarxes de serveis existents (reg, enllumenat, drenatge, clavegueram i telecomunicacions), així con la retirada de la línia aèria de telefònica, soterrant totes les noves xarxes.

Aquesta actuació forma part del Pla de Barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera, que promou millores en els entorns urbans dels dos barris. Aquest Pla de Barris també inclou escales mecàniques al carrer Mª de Déu dels Àngels amb carrer Sant Dalmir, les obres de les quals van iniciar-se al mes de maig.

Està previst que l’actuació tingui una durada de 7 mesos i mig. El pressupost de la intervenció és d’1.5M€ (IVA inclòs).