S’inauguren les noves escales mecàniques del carrer Mare de Déu dels Àngels, al barri de la Teixonera

Estan situades entre el c/Sant Dalmir i el c/Fastenrath i permeten salvar el desnivell existent. La intervenció també ha permès remodelar les escales actuals I renovar les xarxes de reg i clavegueram. També s’ha instal•lat nou enllumenat i s’han arranjat els espais verds existents amb noves plantacions.

Aquest cap de setmana s’inauguren les noves escales mecàniques del carrer Mare de Déu dels Àngels, situades entre el c/ Sant Dalmir i el c/Fastenrath, al barri de la Teixonera, al Districte d’Horta-Guinardó. La intervenció també ha suposat la remodelació de les escales ja existents en aquest punt i s’ha fet amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat i la connectivitat d’aquesta zona i salvar el desnivell existent.

En total s’ha actuat sobre un àmbit de 540m2 i l’obra ha tingut un cost d’1,1M€ (IVA inclòs). Les escales mecàniques són de doble sentit i amb un horari de funcionament regulat. L’actuació ha permès la millora de la mobilitat, la connectivitat i l’accessibilitat del tram inferior del c/Mare de Déu dels Àngels amb el c/Sant Dalmir.

Alhora, també ha suposat dignificar urbanística i espacialment aquest àmbit, mitjançant vegetació i serveis, i millorar les condicions d’arribada a les finques que es troben en aquest punt. Amb l’obra executada, s’ha instal.lat un nou ramal de clavegueram; s’han eliminat els fanals que hi havia i se n’han inclòs de nous amb solucions que proporcionen una major eficiència energètica; i s’han arranjat els espais verds existents amb noves plantacions. També s’han soterrat les línies elèctriques aèries.

L’actuació forma part del Pla de Barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera, que promou millores en els entorns urbans dels dos barris. Aquesta va ser una de les actuacions que van prioritzar els veïns durant els diferents processos de participació. El Pla també ha impulsat la implantació de les escales mecàniques dels canadencs inaugurades el passat mes de novembre.

Actualment la ciutat compta amb una completa xarxa d’escales mecàniques, ascensors verticals i ascensors inclinats a l’espai públic que permeten salvar els desnivells i assolir dreceres entre àmbits que estan molt distanciats o en els quals és complicat d’accedir-hi. El districte d’Horta-Guinardó és el que més escales mecàniques té: ja en suma 37, a més de 9 ascensors verticals i 4 ascensors inclinats.