S’impulsen noves accions de millora a Nou Barris en cohesió social, habitatge, connectivitat i educació

L’Ajuntament de Barcelona inverteix 37’4 milions d’euros per impulsar 134 actuacions de millora pel veïnat de Zona Nord (Ciutat Meridiana, Torre Baró i Vallbona), Trinitat Nova i Roquetes.

El Pla de Barris del districte de Nou Barris, que afecta la Zona Nord (Ciutat Meridiana, Vallbona i Torre Baró), Trinitat Nova i Roquetes, està en marxa i inclou 134 accions de millora, per les quals l’Ajuntament de Barcelona invertirà un total de 37,4 milions d’euros. Les accions estan enfocades, sobretot, en quatre eixos fonamentals: cohesió social, habitatge, connectivitat i educació.

Per la Zona Nord, es contemplen nombroses accions per garantir el dret de l’habitatge com la creació d’una oficina de l’habitatge, o bé, la rehabilitació, dignificació i millora del parc d’habitatges de la Zona Nord, entre d’altres. Pel que fa a la millora de la cohesió social, es preveu impulsar i reforçar les actuacions comunitàries per enfortir les entitats i les associacions del barri, fomentar la participació de les persones d’origen cultural divers i promoure accions formatives adreçades al teixit comunitari. Per aquest motiu, s’iniciarà un programa de suport a la petita infància i les seves famílies, així com un projecte d’assistència psicològica i psico-educacional a persones en situació de vulnerabilitat residencial.

També, es millorarà la zona de l’antic camp de futbol de Ciutat Meridiana i es definiran les  futures zones d’equipaments, es renovaran els equipaments esportius a Can Cuiàs, i s’adequarà la zona del Parc Central de Torre Baró, entre d’altres.

Pel que fa a la zona de Trinitat Nova, es crearà un projecte educatiu singular que inclourà una Biblioteca-Mediateca oberta al barri i un gimnàs, s’iniciarà un nou programa “Escoles enriquides”, adaptat a les necessitats socials, i es s’impulsarà la promoció del lleure educatiu, les arts i la música. També, s’activarà l’espai de Les Feixes: un nou espai pel veïnat que connectarà el barri amb Collserola i recuperarà el patrimoni i la memòria, i es millorarà i activarà l’espai entre blocs, un espai per a la convivència veïnal.

Més enllà d’aquestes accions, el Pla de Barris de Trinitat Nova també incideix en altres àmbits com la cultura i les arts, la convivència o l’activació econòmica.

Finalment, el Pla de Barris de Roquetes inclou la millora de la mobilitat i convivència de la Mina de la Ciutat. També es potenciarà i reforçaran els projectes culturals de Roquetes i s’activaran noves oportunitats formatives i laborals pel barri, com són projectes de formació i d’ocupació per a joves d’entre 16 i 20 anys; acompanyament a l’impuls i la promoció de l’emprenedoria col·lectiva; es promouran accions de dinamització del comerç; i s’activaran accions d’acompanyament sociolaboral als col·lectius més vulnerables.