S’espera que la vaga feminista del 8 de març sigui multitudinària

La ciutadania està citada a les 18:30h als Jardins de Salvador Espriu.

Aquest dijous, 8 de març, hi ha convocada la vaga feminista. Durant tot el dia hi ha organitzades multitud d’activitats arreu de la ciutat. No obstant, l’acte central, la principal concentració a Barcelona, tindrà lloc a les 18:30h als Jardins de Salvador Espriu, i avançarà per Passeig de Gràcia fins Plaça Catalunya, on es llegirà el manifest i després hi haurà organitzades diverses activitats lúdiques.

L’objectiu de la vaga va més enllà d’una aturada laboral per reivindicar la desigualtat laboral que hi ha actualment, es tracta d’una aliança entre les dones i homes que s’hi vulguin adherir, per lluitar contra la violència masclista, les agressions, humiliacions, marginacions o exclusions que pateixen les dones i nenes durant el dia a dia. Vol denunciar la LGTBIfòbia social, institucional i laboral. Vol reivindicar una societat lliure d’opressions. Vol dir ‘PROU’ a les agressions sexuals, que s’estan patint a l’actualitat, de les que tenim coneixement i de les que no. Es vol denunciar les pitjors condicions laborals que pateixen les dones front els homes, la discriminació salarial, la precarietat laboral, i les normes i les polítiques opressives contra les dones migrants. Es reivindica la ​despenalització total de l’avortament, al crit de ‘Nosaltres parim, nosaltres decidim!’ i d’exigir una educació pública, laica i feminista​ lliure de valors heteropatriarcals i imperialistes des dels primers trams educatius.

Per tant, és una reivindicació global del paper de la dona a la societat. Una vaga que s’espera històrica. La UGT i CCOO la secunden amb aturades de dues hores, mentre altres sindicats com CGT i USTEC-STEs recolzen l’aturada de 24h.

Serveis mínims en el transport

TMB ja ha anunciat que entre les 6:30 i les 9:30h i les 17,00h i les 20,00h hi hauran serveis mínims del 50%. A la resta d’hores el servei serà del 25%. A més, també hi haurà serveis mínims en el metro, tramvia, ferrocarrils i trens, pel que es recomana anar amb temps a les concentracions.

El Govern municipal recolzarà la vaga

El Govern municipal, amb Ada Colau al capdavant, acompanyada de totes les regidores i comissionades del govern municipal, ja han anunciat que recolzaran la vaga. Colau també ha afirmat que participarà a la concentració que es durà a terme al Passeig de Gràcia, a les 18:30h, de Barcelona. A més, a la façana de  l’Ajuntament es penjarà una pancarta en suport a la vaga feminista.

Una aturada internacional

La vaga feminista no només es durà a terme a Barcelona, sinó també a diferents punts d’Espanya, com Madrid, Bilbao, València, Sevilla, Tenerife, etc. o a nivell internacional.

Agenda d’actes a BARCELONA:

11h. Taller de bosses de tela (no mixta). Facultat de Farmacia UB

Taller de pancartes Facultat de Biologia

12h. Piquet unitari a Plaça Catalunya

14h. Macrodinar pre-manifestació. Organitzat pel Grup d’homes

17h. Bloc Diagonal. Palau Reial

18:30h. Manifestació #8MVagaFeminista. Punt de sortida: Passeig de Gràcia/Diagonal

 

Dreta de l’Eixample-Jardins de Montserrat Roig

12 hs Concentració-plantada de micròfons, càmeres, llibretes i portàtils

 

Esquerra de l’Eixample – Jornada de Vaga Feminista de 08:30 – 17:30 –

8.30h. Esmorzar a peu de carrer (Urgell/Gran Via)

9.30h. Cercavila informativa pel barri

13.30h. Vermut feminista

14h. Dinar de carmanyola. Activitats a Av. Roma – Urgell

17.30h. Columna de barri cap a la manifestació unitària (Urgell . Av. Roma)

 

Gràcia – Esmorzar i Cercavila –

8 de de març, 09:00 – 11:00 a Plaza de la Vila De Gràcia, 08012 Barcelona (mapa)

9h. Esmorzar

10h. Cercavila

 

Poble Sec. Fem vaga activa tot el dia! de 12:00 a 18:00

12h. Piquet unitari a Plaça Catalunya

16:30h. Acció a Carrer Blai

17:30h. Columna Poblesec Feminista cap a la mani unitària: Passeig de Gràcia/Diagonal

 

Per més informació: https://vagafeminista.cat