El Saló de l’Ensenyament obre les seves portes

Es tracta de l’edició més internacional.

Aquest dimarts arrenca la 29a edició del Saló d’Ensenyament al recinte ferial de Montjuïc i, fins el proper 18 de març, s’orientarà i assessorarà de forma personalitzada als estudiants. Enguany el Saló creix un 50% en superfície i també augmenta la seva oferta formativa, sobretot de centres internacionals.

El saló se celebra en el marc de la Setmana de la Formació i el Treball, que inclou el Saló Futura (dedicat als màsters i postgraus) i el Saló de l’Ocupació Juvenil (organitzat per l’Ajuntament de Barcelona per ajudar els joves d’entre 16 i 35 anys a trobar feina).

Enguany les universitats catalanes Les universitats catalanes presentaran els 18 nous graus de tres anys que oferiran a partir del curs vinent. Entre les noves titulacions es destaquen els graus en ‘Estudis de Gènere’ i en ‘Matemàtica Computacional i Analítica de Dades’ de la UAB; en ‘Empresa Internacional’, de la Universitat de Barcelona; en ‘Paisatgisme’, de la UPC; en ‘Disseny Digital i Tecnologies Creatives’, de la UDL; i en ‘Desenvolupament d’Aplicacions Web i Mòbils’, de la URV.

D’altra banda,  la Formació Professional tornarà a tenir un espai específic amb prop d’una cinquantena d’expositors que mostraran les grans possibilitats que ofereixen aquests estudis alhora d’accedir al món laboral. I  és que els graduats en FP a Catalunya que troben feina ja representen el 55% aquest 2017 segons dades del Departament d’Ensenyament. Una dada que s’incrementa per sobre del 70% pels graduats mitjançant el sistema d’FP Dual, que combina la formació amb treball a les empreses.

També tindrà un pes específic en aquesta edició els videojocs i les noves tecnologies, l’àrea de divulgació científica ‘Espai Ciència’, que compleix 10 anys, i les xerrades orientatives.

L’edició més internacional

Es tracta de l’edició més internacional ja que dels 190 expositors hi haurà prop d’una quarantena de centres formatius estrangers, majoritàriament universitaris, tant d’Europa com de la resta del món. L’objectiu principal d’aquests centres és establir acords amb les universitats catalanes, impulsar estudis compartits, acords d’intercanvis anuals, ampliar la comunicació mútua i intercanviar experiències.