El provisional Mercat de l’Abaceria obre portes a Passeig de Sant Joan

Dissabte 21 de juliol, el Mercat provisional de l’Abaceria i els seus entorns seran l’escenari d’una festa popular d’inauguració des de les 10.30h fins a les 14h.

El mercat provisional de l’Abaceria, a Gràcia, ha obert portes aquest divendres al matí al Passeig de Sant Joan entre els carrers Indústria i Sant Antoni Maria Claret. El 56 paradistes del mercat han apujat persianes a partir de les 8h. El provisional ha suposat una inversió de 3.242.233,10€.

La carpa que acollirà l’equipament fins que finalitzin les obres de l’edifici històric de la Travessera de Gràcia té una superfície de 1.900 m2 més 400 m2 d’altell. L’equipament té la peculiaritat de tenir també una planta altell de 400 m2 a la banda del carrer Indústria, que estarà destinat a actes culturals o lúdics, així com també s’ubiquen els espais d’administració.

La resta de serveis necessaris per al bon funcionament de les instal·lacions se situaran en la planta carrer: cambres frigorífiques, serveis adaptats, tractament de residus, climatització i ventilació, electricitat i enllumenat, aigua sanitària, clavegueram, magatzems i logística.

Al mercat provisional s’hi ha instal·lat 43 establiments alimentaris a l’interior, i 13 parades de no alimentaris a l’exterior, en el costat Llobregat del mercat, amb tancament individual i al mateix pla de façana de la carpa i amb un tendal de protecció. A l’interior, els passadissos són de 3 metres d’amplada i les parades tenen 2 metres de fondària.

Una distribució acurada

La distribució interior de l’espai comercial té en compte la ubicació de les parades a l’edifici històric del Mercat de l’Abaceria. Així, per exemple, la implantació de les peixateries que ocupen la franja longitudinal del passadís lateral respon a motius logístics de proximitat a les cambres frigorífiques i al tractament específic de les seves instal·lacions de sanejament, neteja conjunta, etc.. La configuració també respon a la voluntat de crear moltes parades amb cantonades per millorar l’atractiu comercial. A més, s’ha procurat no generar zones mortes o fosques. Per això, les illes de parades centrals del mercat estan disposades de forma transversal, per tal de garantir una bona accessibilitat i visibilitat de les parades.

Festa d’inauguració

Dissabte 21 de juliol, el Mercat provisional de l’Abaceria i els seus entorns seran l’escenari d’una festa popular des de les 10.30h fins a les 14h en la qual participaran diverses entitats de cultura popular del barri, entre altres Swingmaniacs, Arrels de Gràcia, i els Castellers de Gràcia.

Mercat de Travessera de Gràcia

Respecte el mercat definitiu, durant els mesos d’estiu es tramitaran els projectes d’enderroc del mercat definitiu de Travessera de Gràcia, amb l’objectiu de començar aquests treballs a començaments de la tardor. En paral·lel, es tramitarà la licitació del projecte executiu, i la fase posterior de les obres.