A presó un lladre que havia comès cinc estrebades amb una motocicleta a Barcelona

El lladre circulava per sobre la vorera i en direcció contrària i feia caure les víctimes per sostreure’ls les pertinences.

Un home de 35 anys ha ingressat a presó per cometre 5 estrebades amb una motocicleta, en diferents punts de Barcelona. Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Ciutat Vella han informat avui de la detenció del jove, de nacionalitat palestina i veí de Barcelona, com a presumpte autor de cinc delictes de robatori amb violència.

A més, els policies també l’investiguen com a presumpte autor de tres robatoris de motocicletes, diversos delictes de conducció temerària i de conducció sense haver obtingut mai el permís o llicència, així com d’atemptat a agents de l’autoritat.

Sempre el mateix ‘modus operandi’

La investigació es va iniciar durant el mes de març de 2018 arran de les denúncies rebudes per diverses persones que posaven de relleu que havien estat víctimes de diferents robatoris amb violència pels carrers de Barcelona.

La descripció del ‘modus operandi’ dels robatoris era molt similar en tots els casos: el detingut assaltava les víctimes amb una motocicleta mentre estaven passejant pel carrer o assegudes en un banc i els sostreia la bossa de mà. En diferents robatoris les víctimes van patir lesions de diversa consideració a causa del fort impacte de les caigudes. D’altra banda, en tots els robatoris la descripció física de l’autor també era coincident i el model de motocicleta que normalment utilitzava, sostreta prèviament, era tipus scooter i que el lladre conduïa el vehicle per damunt la vorera a gran velocitat i en direcció contrària.

Després de diferents gestions d’investigació com el reconeixement fotogràfic de l’autor per part de les víctimes o l’anàlisi de les càmeres de seguretat d’establiments propers als llocs dels fets, els agents van poder identificar el detingut.

Detenció i ingrés a la presó

El 10 de maig els Mossos van tenir coneixement d’un robatori amb violència per estrebada a Barcelona realitzat per la persona que estava essent investigada. En aquell moment els agents van iniciar un dispositiu policial per detenir-lo. Finalment els policies van poder detenir l’autor quan tornava al seu domicili.

La investigació ha permès acreditar l’autoria d’un total de cinc estrebades durant els últims mesos. El jutjat instructor de les diligències va autoritzar una entrada i registre al domicili del detingut on es va intervenir el casc, roba i ulleres que utilitzava en els robatoris, així com diverses bosses de mà presumptament sostretes. L’arrestat va passar a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.