Es posa en funcionament el Grup de Platges de la Guàrdia Urbana

L’estiu passat va intervenir més de 136.457 begudes i va realitzar 14.972 denúncies relacionades amb la venda ambulant no autoritzada.

El Grup de Platges de la Guàrdia Urbana ja ha entrat en funcionament. Aquest grup operatiu, que estarà desplegat fins a finals del mes de setembre, realitza patrullatges a les deu platges que conformen la façana marítima de Barcelona. És el vuitè any que es posa en marxa i es centra de manera específica en prevenir i actuar sobre tots aquells fenòmens que es produeixen al litoral barceloní.

Els policies integrants d’aquests grup patrullen a peu; amb scooters; amb vehicles de quatre rodes; amb bicicletes; amb vehicles tipus “quad” adaptats especialment per circular per la sorra; i amb dues embarcacions semirígides (de 6,5 i 7,5 metres respectivament), que permeten millorar les tasques de vigilància i control tant de la platja com també dels espigons.

Des la seva seu, situada a l’edifici de l’Oficina Conjunta de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra, des del mòdul de la platja de la Barceloneta i des del mòdul situat a l’espigó de la platja del Bogatell, el Grup de Platges controla i realitza el seguiment de tots els nou fenòmens que es vagin detectant a la zona de platges, i és des d’on s’elaboren les estratègies corresponents per fer-hi front.

Les xifres de l’any passat

El passat estiu aquest grup va intervenir 136.457 begudes provinents de la venda ambulant no autoritzada i va interposar 6.905 denúncies per venda ambulant, de begudes i aliments. El Grup de Platges també va interposar 8.067 denúncies relacionades amb la venda ambulant no autoritzada i 930 per altres activitats no autoritzades.

El grup operatiu va interposar 106 denúncies per no respectar les indicacions de bany , la majoria d’elles per banyar-se als espigons i en altres zones senyalitzades en les quals no està permès el bany, o el pas està restringit.

La Guàrdia Urbana va intensificar, com també farà aquest any, els missatges de prevenció de seguretat dirigits als usuaris de la platja en diferents idiomes per recordar la perillositat d’algunes conductes, entre elles banyar-se en els espigons.

El Grup de Platges també disposa kits dirigit a les víctimes de robatoris i furts que contenen una bossa amb una samarreta, unes xancles, uns pantalons i un bitllets de metro.