La plaça de Sóller, de Nou Barris, es convertirà en un nou parc verd

La previsió és començar les obres a l’octubre, amb una durada de 15 mesos i un pressupost de 4,5M€.

Nou Barris convertirà la futura plaça de Sóller en un nou parc verd per al barri de Porta. L’Ajuntament ha enllestit el projecte de transformació d’aquest espai, que preveu transformar-lo en una plaça amb molt més verd. Està previst que les obres comencin a l’octubre, amb una durada d’uns 15 mesos i un pressupost de 4,5 milions d’euros.

La remodelació neix de la proposta guanyadora del concurs convocat per recollir les millors idees de cara a renovar la plaça i al procés participatiu fet amb el veïnat, entitats i infants de l’Escola Palma de Mallorca.

Al llarg d’aquest diumenge, els veïns i veïnes en poden conèixer les característiques en una exposició ubicada a la Fira d’Entitats de la mateixa plaça, que posa fi a la festa major de Porta i que ha comptat amb la visita de la regidora de Nou Barris, Janet Sanz, i el president de l’Associació de Veïns de Porta, Albert Villacampa.

Els principals canvis

La futura plaça de Sóller esdevindrà un gran espai verd, amb més de cent arbres nous i nova vegetació i arbustos distribuïts per tot l’àmbit, i es millorarà la permeabilitat i l’accessibilitat de la plaça envers els carrers que l’envolten. Això s’aconseguirà amb l’eliminació dels porxos laterals, amb una nova plataforma única al carrer de l’Estudiant que connectarà la plaça amb el passeig de la Ciutat de Mallorca, i amb diversos camins nous que creuaran la plaça de costat a costat i la connectaran amb els equipaments de l’àmbit.

Al centre de la plaça hi haurà un gran espai d’ús polivalent i de relació, es matindrà el llac  de just al costat de l’edifici de l’Ateneu la Bòbila, i es  reubicarà la font ornamental.

També hi haurà diverses zones d’estada amb nou mobiliari urbà, algunes d’elles amb àrees de jocs infantils i aparells de gimnàstica per a gent gran; una àrea d’esbarjo per a gossos i un espai de relació tipus àgora on s’hi podran organitzar esdeveniments.

Ampliació del projecte

En paral·lel, en el mateix àmbit també es preveu ampliar l’edifici de l’Ateneu la Bòbila i adequar-ne les instal·lacions. La Comissió de Govern ja ha donat el primer vistiplau al pla especial urbanístic que definirà l’ordenació de l’edifici amb l’objectiu d’oferir les millors condicions per als usuaris del centre. Així, es convertirà en un pavelló dins del nou parc, amb accés des de la mateixa plaça i conservant l’accés des del carrer de l’Estudiant.

Es preveu que les obres d’ampliació comencin al gener de 2019 i finalitzi al cap d’un any, i s’hi invertirà uns 3,1 milions d’euros.