La piscina del Parc de la Creueta del Coll no obrirà aquest estiu

Se sotmetrà a una revisió total per solucionar problemes de filtració d’aigua.

La piscina del Parc de la Creueta del Coll no podrà obrir aquest estiu, ja que haurà de sotmetre’s a una obra de reparació, donat que s’ha detectat un increment notable de les pèrdues d’aigua que no permet omplir-la fins al nivell òptim per a què funcioni com a piscina.

Pèrdues constants d’aigua

Aquest espai –el llac del parc- s’habilita durant els mesos d’estiu com a piscina municipal. El procés per a convertir-lo en piscina comença a finals del mes de maig, quan es procedeix al buidat de l’aigua del llac i es neteja el fons. Després, cap al 15 de juny, es reomple d’aigua i es posa en marxa el mecanisme de circulació i filtració d’aigua, perquè es mantingui neta.

Aquesta vegada, en el moment de posar en marxa aquest sistema, es va detectar un increment notable de les pèrdues d’aigua que no permetia omplir el llac fins al nivell òptim per a que funcionés com a piscina, un fet que va suposar que la instal·lació no obrís portes quan estava previst, l’últim cap de setmana de juny.

Des del primer moment s’ha treballat per revisar completament el sistema i reparar les fuites d’aigua de les canonades i del vas que eren visibles. Malgrat això, s’ha comprovat que la pèrdua d’aigua segueix, un fet que obligarà a aixecar tot el terra del vas del llac per poder diagnosticar la problemàtica i poder realitzar les actuacions de reparació. Aquesta operació podria durar uns mesos, de manera que la aquesta instal·lació quedarà inutilitzada en la temporada d’estiu.

Per aquesta raó, el districte de Gràcia procedirà a cancel·lar el contracte amb l’empresa concessionària que havia de gestionar el servei d’enguany.