Operatiu antidroga al Raval que acaba amb el tancament de quatre narcopisos i la detenció d’un dels màxims responsables

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Ciutat Vella i de la Guàrdia Urbana de Barcelona han desmantellat quatre domicilis al Raval des d’on es distribuïen tot tipus de drogues, principalment heroïna i cocaïna, i han detingut un dels seus màxims responsables.

El dispositiu continua obert i no es descarten noves detencions relacionades amb la investigació. En el moment de l’entrada policial, quatre persones, que ja estan identificades, haurien fugit per patis interiors.

Inici de l’operació
L’operatiu antidroga s’ha dut a terme quan agents dels dos cossos policials han iniciat les entrades judicials en els quatre pisos investigats del carrer Reina Amàlia del barri del Raval. A l’interior dels pisos, els agents han localitzat importants quantitats de substàncies estupefaents, sobretot heroïna i cocaïna que estaven preparades en dosis per al consum individual.

La investigació a l’entorn d’aquests immobles es va iniciar fa diverses setmanes després que els mossos d’esquadra van tenir coneixement que aquests pisos estarien ocupats il·legalment i s’haurien convertit en punts de venda per a toxicòmans que hi acudien diàriament. Tot i això, en aquests casos, els compradors no hi consumien al seu interior per evitar sospites de la policia i dificultar la investigació judicial, i evitar les queixes veïnals. Tot i així, en les darreres setmanes, coincidint en què aquest punts estaven actius, s’havia detectat un augment de persones d’aspecte toxicòman al voltant d’aquest immoble investigat. Aquest fet, havia comportat queixes veïnals i un augment de la percepció d’inseguretat ciutadana.

Immediatament, es va iniciar un dispositiu de vigilàncies per tal de contrastar les diferents informacions i per iniciar una investigació que ha culminat aquesta tarda amb la detenció d’un dels màxims traficants. Les gestions d’investigació han permès determinar que hi acudien des de primera hora del matí i durant tot el dia, persones d’aspecte toxicòman que compraven la substància i la consumien al carrer, la qual cosa comportava queixes de ciutadans que en tot moment han anat informant a la policia.

Els pisos es lliuraran al seu legítim propietari o quedaran clausurats policialment.