Les obres del futur parc de les Glòries començaran al març

Les obres començaran en l’àmbit de la plaça entre els carrers Independència i Cartagena.

Durant la segona quinzena del mes de març començaran les obres de la primera etapa del projecte global de Canòpia Urbana que convertirà la plaça de les Glòries en una gran zona verda i un autèntic pulmó verd per a la ciutat.

L’espai de la Clariana, comprès entre els carrers Independència i Cartagena seran els primers en urbanitzar. Pel nord, l’àmbit s’estén fins al perímetre de les edificacions existents al carrer de Consell de Cent, i pel sud, fins al vial provisional de la Gran Via en superfície. En total, una superfície de 45.860 metres quadrats. El projecte comptarà amb una inversió de 19 milions d’euros. Les obres duraran un any, fins març 2019.

El projecte també inclou la finalització de la Rambla dels Encants: un nou passeig per vianants i bicicletes que connecta el nord i sud del parc amb una doble alienació de xicrandes.

També hi haurà una àrea de gestió d’espais verds, un espai dedicat al joc per als infants, refugis de la natura amb arbres i vegetació, un àrea per a gossos i una zona lúdic-esportiva on se situen taules de jocs i un espai multiusos que pot ser utilitzat com a pista esportiva o per fer altres tipus d’activitats com patinatge, ball, etc. Aquest espai està acompanyat d’una guingueta de préstec de material esportiu, lavabos i bar.

El futur parc serà de caràcter obert les 24 hores. No obstant, hi haurà algunes zones que es protegiran de manera permanent o per franja horària a fi de preservar els espais més delicats. D’aquesta manera es garantirà la permeabilitat de l’espai i la lliure circulació dels veïns i veïnes de la zona en qualsevol hora del dia.