Obres als carrers de Radas i Concòrdia, a Sants-Montjuïc

El projecte compta amb un pressupost d’1,5M i està previst que finalitzi al novembre de 2018.

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat les obres de reurbanització dels carrers de Radas i Concòrdia, al barri del Poble-sec del districte de Sants-Montjuïc. L’objectiu del projecte és millorar l’accessibilitat d’aquests àmbits i pacificar-los per donar prioritat al vianant, tot millorant la qualitat de l’espai públic. Les actuacions, que s’han consensuat amb el veïnat a través d’un procés participatiu, compten amb un pressupost de 1.547.344,03 euros i està previst que s’enllesteixin al novembre de 2018.

La superfície d’intervenció és d’un total de 5.019,25 metres quadrats (m2). En concret, al carrer de la Concòrdia s’actuarà en el tram comprès entre el carrer de la Mare de Déu del Remei i també el carrer d’Elkano. Es reurbanitzarà en plataforma única, amb la voluntat de reduir el trànsit de vehicles a motor, augmentar la presència de verd i recuperar el caràcter originari de camí d’ascensió de vianants cap a la muntanya de Montjuïc. Aquest carrer, a més, condueix fins a la plaça de Margarida Xirgu, de manera que l’actuació permetrà potenciar-la i connectar-la millor amb el barri.

Al carrer de Radas, s’actuarà en el tram comprès entre el passeig de l’Exposició i el carrer d’Elkano. En aquest cas, la secció serà segregada, i s’ampliaran les voreres per fer-les accessibles i poder incorporar-hi una alineació d’arbrat. La calçada resultant acollirà un vial de circulació i un altre d’aparcament en cordó.

Pel que fa a la vegetació, es plantarà nou arbrat de port petit. Al carrer de la Concòrdia, es plantaran arbres de l’amor i arços blancs, i al carrer de Radas, pereres de Callery. A més, es renovarà el mobiliari urbà amb la instal·lació de nous bancs, papereres, aparcaments per a bicicletes, fanals i fonts. En tots dos carrers, se soterrarà el cablejat aeri de l’enllumenat públic i s’instal·larà nova il·luminació LED. També es repararà la xarxa de drenatge i clavegueram.

*Imatge principal: imatge de com quedarà el C/ Concòrdia.