Obert el termini per beneficiar-se dels ajuts pel canvi de finestres i tancaments d’habitatges al Raval sud i Gòtic sud

Una iniciativa que lluitarà contra la contaminació acústica.

Les persones interessades podran presentar les sol·licituds fins al proper 18 de març. En total s’invertiran 500.000 euros que servirien per actuar en més de 150 habitatges.

Ja s’ha obert el període per tal que totes les persones interessades en sol·licitar ajuts per a la renovació de finestres i tancaments als barris del Raval sud i al Gòtic sud per tal de millorar les condicions de vida del veïnat ho puguin fer. El termini per a presentar la documentació finalitzarà el proper 18 de març.

El districte de Ciutat Vella destinarà un total de 500.000 euros per a aquests programa que porta per títol “Programa d’arranjaments de finestres a Ciutat Vella” i es basa en l’acompanyament tècnic i d’ajuts pel canvi de finestres i tancaments a les zones que els estudis determinen com a àrees de major afectació pel soroll ambiental.

L’objectiu d´aquesta actuació és fomentar que aquells veïns i veïnes que desitgin adoptar la mesura del canvi de finestres puguin fer-ho amb ajudes d’entre el 50 al 90%, segons el seu nivell de renda. En una primera fase s’han prioritzat les zones més afectades que corresponen a la zonificació del Pla de barris de Raval sud – Gòtic sud.

Aquest projecte forma part del Pla de Barris contra les desigualtats de Raval sud i Gòtic sud en el que s’han prioritzat diverses línies d’actuació relacionades amb garantir la dignitat habitacional, especialment d’aquells habitatges d’ús resident permanent.
L’àmbit d’actuació d’aquesta iniciativa és:

En un primer moment es durà a terme una prova pilot per import de 200.000 euros que suposaria poder actuar en uns 50 habitatges. Posteriorment, i un cop feta la valoració del programa, es preveu destinar fins a un total de 300.000 euros addicionals, que suposaria arribar a uns 100 habitatges més.

Els interessats en aquests ajuts amb rendes de fins a 2,35 vegades l’IRSC poden rebre un màxim del 90% de subvenció, amb un màxim de 3.500 euros. A mesura que les rendes van pujant, el percentatge de subvenció disminueix.

D’altra banda, a l’hora de prioritzar les actuacions també es tindran en compte els intervals de decibels dels habitatges als vespres. Essent la puntuació més alta pels habitatges amb nivells superiors als 79 dB i la més baixa als que es troben per sota de 60.

Els canvis de finestres seran executats directament per proveïdors especialitzats resultants d’un procediment competitiu que impulsarà l’Ajuntament de Barcelona.
Es podran consultar les bases i el mapa de soroll ambiental a www.pladebarris.barcelona o a l’Oficina del Pla de Barris (Robador, 36). L’horari d’atenció al públic es realitzarà a la mateixa oficina els dilluns de 10.00 a 14.00 hores i els dimecres de 16.00 a 19.00 hores. El programa comptarà amb un equip tramitador que té la funció de validar la documentació i assessorar i tramitar les ajudes.