Nou Barris estrena el nou casal de barri de Torre Baró

El nou equipament municipal està ubicat a l’avinguda d’Escolapi Càncer, 5, i permetrà oferir més espais de trobada, activitats i tallers a les entitats i veïns del districte.

Aquest dissabte Nou Barris ha inaugurat el nou casal de barri de Torre Baró. El nou emplaçament, que té més de 1.000 m2,  s’ubica a la planta primera de l’edifici de l’avinguda d’Escolapi Càncer, 5, i la seva habilitació com a casal de barri ha suposat una inversió d’1,36 milions d’euros. El nou casal permetrà oferir més espais de trobada, activitats i tallers a les entitats i veïns del districte.

El nou local del casal de barri de Torre Baró compta amb una sala polivalent, un espai per a la gent gran, aules taller, un buc d’assaig, cuina per fer tallers i espais per a les entitats del barri. De moment, hi tenen la seva seu l’Associació de Veïns i Veïnes Torre Baró, l’Associació de Gent Gran Torre Baró i el Club Esportiu Torre Baró.

El casal de barri, que fins ara estava situat en un espai més petit al mateix carrer, guanyarà espai i podrà oferir una programació més completa i diversificada gràcies a la nova ubicació. De moment, el veïnat ja pot gaudir dels balls de gent gran i els tallers de dansa comunitària, ball en línia, balls llatins, balls de saló, pilates, ioga, ganxet i costura que s’ofereixen durant aquest primer trimestre del 2018.

A més, el centre agrupa altres serveis municipals, com un dispositiu d’inserció sociolaboral de Barcelona Activa que ja està en marxa i dona servei als barris de Torre Baró i Ciutat Meridiana. Ofereix activitats i tallers de recerca de feina, noves tecnologies, alfabetització lingüística en diversos idiomes, assessorament laboral, atenció individual, obtenció de carnets professionals (manipulació d’aliments, plataformes i carretons elevadors) i intermediació per millorar les possibilitats d’inserció laboral.