Els Mossos recuperen 560 objectes robats en un pis de Barcelona

La majoria dels objectes procedien de furts, robatoris amb força interior de domicili i robatoris amb violència i intimidació de tot el territori català.

Els investigadors han aconseguit localitzar 170 propietaris dels objectes recuperats i els han retornat les seves pertinences.

Agents dels Mossos d’Esquadra han recuperat 560 objectes robats en un pis de Barcelona. Els agents ja han localitzat 170 propietaris dels objectes sostrets en robatoris amb força, robatoris amb violència i intimidació i furts i els han retornat les seves pertinences.

La investigació es va iniciar el 2 de julio quan agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van detenir tres persones de nacionalitat xilena com a presumptes autors de vuit robatoris amb força a interior de domicili i es van fer entrades judicials als seus domicilis de Vilafranca del Penedès i Barcelona. En aquestes entrades i registres els agents van localitzar una quantitat important d’objectes de valor.

Els arrestats van passar a disposició judicial i el Jutjat d’Instrucció número quatre de Tarragona va decretar el seu ingrés a presó.

Posteriorment els investigadors van continuar fent gestions per localitzar els legítims propietaris dels objectes recuperats. Aquestes gestions van donar com a resultat la resolució de cinc nous robatoris amb força interior de domicili als municipis de Barcelona, Mataró i Segur de Calafell.

El mes següent, concretament el 21 d’agost, a la població de Montblanc, una dotació de l’Àrea Regional de Trànsit de Tarragona va identificar aquestes tres persones de nacionalitat xilena especialitzats en robatoris amb força a interior de domicili i va donar avís als investigadors de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell.

Els agents van iniciar una nova investigació d’aquest grup de persones i van aconseguir demostrar la seva participació en un robatori amb força interior de domicili a la ciutat de Castelló de la Plana (Comunitat Valenciana).

Els investigadors van comprovar com aquests tres individus després de cometre el robatori van adreçar-se a Barcelona i van contactar amb un home de nacionalitat marroquina a qui van donar-li un mocador ple de joies d’or i tres rellotges d’alta gamma, fet que va alertar als investigadors que aquest quart home era presumptament un receptador dels objectes que sostreien.

El mateix dia, els investigadors van realitzar una entrada i registre en un domicili de Barcelona on van localitzar els objectes sostrets aquell mateix dia a Castelló de la Plana i 560 objectes de valor, principalment mòbils, ordinadors i càmeres fotogràfiques.

Els investigadors van comprovar que el domicili era utilitzat únicament com a punt de receptació i magatzem d’objectes provinents de delictes contra el patrimoni. Concretament, la majoria dels objectes recuperats provenien de furts, de robatoris amb força interior de domicili i de robatoris amb violència i intimidació arreu de tot el territori català.

A hores d’ara els investigadors han aconseguit localitzar 170 propietaris d’aquests objectes recuperats i els han retornat les seves pertinences.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.