Els Mossos disposaran per primera vegada de drons al dispositiu de seguretat del Mobile World Congress

El Cos de Mossos d’Esquadra, durant el MWC 2018, incorporarà per primera vegada drons al dispositiu de seguretat del congrés, realitzant el proper dilluns, 26 de febrer, el seu primer vol en espai aeri controlat i reduint la distància mínima de seguretat de 8km respecte a l’aeroport del Prat de Llobregat. Per poder realitzar aquesta operació ha estat necessari coordinar-se amb el gestor de l’espai aeri, ENAIRE i establir un protocol de coordinació.

La incorporació d’aquestes aeronaus al Pla Director de Seguretat permetrà que el dispositiu policial tingui imatges i vídeos en temps real i enviar-les a l’òrgan conjunt de coordinació policial pel seu tractament. Els Mossos d’Esquadra compten amb un agent  amb titulació de radiofonista per comunicar-se amb la torre de control i pilots amb titulació de pilot d’aeronaus policials, complint amb la normativa vigent.

Cal destacar que, encara que és la primera vegada que un cos policial es coordina amb ENAIRE, el cos de Mossos d’Esquadra porta des de l’any 2012 utilitzant drons per ajudar a resoldre investigacions criminals i altres operacions que li són encomanades.

El Pla Director de Seguretat, per una óptima seguretat

El Pla Director de Seguretat del Mobile Wold Congress, dirigit pel cos de Mossos d’Esquadra, està dissenyat per a garantir el normal funcionament del congrés i maximitzar les condicions de seguretat de tots els assistents i residents. I és que, com a conseqüència dels fets esdevinguts al nostre entorn relacionats amb l’amenaça terrorista,  el Pla Director de Seguretat s’ha anat adaptant a les necessitats i ha anat adequant els dispositius policials.