Els Mossos detenen un fals advocat que reclamava a una dona d’edat avançada 17.000 euros per evitar l’ingrés a presó del seu fill

El detingut es va posar en contacte amb la víctima per explicar-li que el seu fill estava detingut arran d’un accident de trànsit i que per evitar la presó havia de pagar-li una fiança.

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Martí han detengut aquest dimarts, 4 de desembre, un home, de nacionalitat polonesa i 27 anys, per fer-se passar per un fals advocat amb la intenció d’estafar una dona de 79 anys a la qual li va demanar 17.000 euros per evitar que el seu fill ingressés a la presó.

Els fets van passar dilluns al migdia quan els agents van rebre una trucada del responsable d’una entitat bancària que els comunicava que una dona d’edat avançada volia retirar tots els seus estalvis. La dona havia rebut la trucada d’un home que li assegurava que el seu fill havia tingut un accident i que estava a punt d’ingressar a la presó. Si volia evitar que el seu fill acabés a la presó, havia de pagar-li 17.000 euros.

Els agents es van desplaçar fins a la sucursal bancària i van contactar amb la dona. Li van explicar que estava sent víctima d’una estafa i la van acompanyar a casa seva. Abans, però, van trucar al seu fill i aquest els va dir que no havia tingut cap accident i que estava a la feina.

En arribar a casa seva i quan els agents encara hi eren, la dona va rebre una nova trucada dels presumptes estafadors que li reclamaven els diners. La dona els va comunicar que només havia aconseguit 1.000 euros i l’home ho va acceptar i li va dir que baixés al carrer per lliurar els diners a un home que l’estava esperant. Així mateix, li va avançar que l’endemà hi tornaria a anar perquè acabés de pagar tot els diners que li reclamaven.

Mentrestant, els mossos havien organitzat un dispositiu per tal d’interceptar els estafadors. Els agents van veure un home sospitós davant del portal de casa de la dona que estava parlant per telèfon i es van apropar a ell per escoltar la conversa. Immediatament es van identificar com a policies i el van detenir per un delicte d’estafes bancàries i li van intervenir els dos telèfons que portava.

La investigació continua oberta i no es descarta que hi hagi més detencions.

El detingut passarà avui a disposició judicial.