Els Mossos detenen la cuidadora d’un matrimoni d’edat avançada per haver-los sostret 80.000 euros

L’arrestada també havia aconseguit posar-se com a beneficiària del testament dels ancians.

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Nou Barris van detenir el passat dia 16 d’agost una dona, de nacionalitat veneçolana i 45 anys, per haver sostret 80.000 euros a un matrimoni d’avis de 93 i 88 anys residents al barri de Sants, als quals cuidava.

Els ancians van contractar la dona a principis de 2017 a qui havien conegut després que s’hagués instal·lat amb la seva família prop del seu domicili per guanyar-se així la seva confiança. Un cop establert un clima de familiaritat els avis  la van contractar perquè els fes les tasques domèstiques com la neteja o la compra diària a canvi de 500 euros mensuals.

En el darrer any les capacitats cognitives de la parella van anar disminuint i es va accentuar la pèrdua de memòria i la seva capacitat auditiva, fet que la cuidadora va aprofitar perquè l’autoritzessin a fer reintegraments bancaris, amb el pretext d’ajudar-los també en aquests tràmits.

Espoli dels estalvis de tota una vida

L’arrestada va aprofitar l’accés als comptes de la parella per iniciar un espoli dels diners que havien estalviat en el decurs de la seva vida i que tenien tant en comptes corrents com amagats en unes caixes de cabals que tenien al domicili.

La desaparició d’aquestes caixes va posar en alerta els ancians. Conscients de la seva manca de memòria van alertar una neboda per explicar-li la situació. Ràpidament els nebots van posar aquests fets en coneixement dels Mossos d’Esquadra, que van iniciar una investigació.

Els agents van constatar com el capital dels avis havia disminuït considerablement des de la contractació de la cuidadora. Per aquest motiu van iniciar una investigació a partir de la qual van acreditar que la detinguda els havia sostret 30.000 euros dels seus comptes.

A més, van esbrinar que havia aconseguit posar-se com a beneficiària del testament del matrimoni: havia fet venir un notari al domicili i li havia entregat uns informes mèdics en què no constaven les disminucions cognitives dels darrers mesos.

Els agents van acordar amb el Jutjat d’Instrucció de Barcelona en funcions de Guardia una entrada i registre al domicili de la detinguda, on es van aconseguir recuperar 4.000 euros i documentació bancària de les víctimes. A més, es va obtenir informació sobre com la detinguda hauria enviat diners al seu país d’origen.

La detinguda va passar a disposició judicial el dissabte 18 d’agost i el jutge en va decretar la llibertat amb càrrecs.