Els Mossos detenen cinc nois com a presumptes autors d’una agressió a dos vigilants del Metro de Barcelona

 

L’agressió es va produir el mes d’octubre de 2017.

Dos dels arrestats ja han ingressat a presó i la resta estan en llibertat amb càrrecs.

Els Mossos d’Esquadra han comunicat avui la detenció de cinc homes, tres dels quals menors d’edat, de nacionalitat hondurenya i equatoriana i veïns de Sant Boi de Llobregat, per delictes de lesions i atemptat a agents de seguretat privada del Metro de Barcelona.

Els fets van tenir lloc la matinada del 22 d’octubre de 2017 quan sis individus van entrar en una estació de la línia-5 del metro de Barcelona amb una actitud hostil cap a la resta d’usuaris del servei. En tot moment van tenir un comportament incívic i van generar aldarulls amb voluntat de desafiar els dos vigilants de seguretat que estaven fent tasques de vigilància dins del comboi. Aquests joves van rodejar els dos vigilants, els van increpar verbalment i els van aconseguir prendre la credencial de l’uniforme i les seves defenses, mentre els colpejaven i els proferien insults.

En aquest moment els sis detinguts van iniciar una agressió múltiple als dos vigilants. Un tercer professional de la seguretat privada, que estava fora de servei, va voler separar les parts per defensar les víctimes i va ser agredit pels mateixos joves. Els agents de seguretat privada van rebre cops de puny, puntades de peu i cops amb les seves defenses al cap, a la cara i la resta del cos, inclús quan un d’ells estava inconscient al terra.

Els joves van fugir del lloc i van deixar als vigilants ferits de diversa consideració dins del vagó: un amb dos dits i una dent trencats, un altre amb un trau al front que va requerir de sis punts de sutura i pel que fa al tercer vigilant va necessitar catorze punts de sutura a la mandíbula i disset al cap.

Un cop rebudes les corresponents denúncies per les agressions els agents de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità van iniciar una investigació amb la col·laboració de la Unitat de Seguretat i Protecció Civil de TMB per identificar i localitzar els atacants. Cal destacar que les imatges obtingudes de les càmeres de videovigilància han resultat clau per a la resolució del cas.

El 10 de gener els agents l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità van dur a terme un operatiu policial, conjuntament  amb agents de la comissaria de Sant Boi de Llobregat, que va possibilitar la detenció de cinc dels agressors.

Els dos menors d’edat han passat a disposició de la Fiscalia de Menors que els ha deixat en llibertat amb càrrecs, mentre que els dos adults ja han ingressar a presó.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.