Els Mossos detenen a Barcelona dos lladres amb joies provinents de robatoris a domicilis a França

Els mossos els van trobar joies per valor d’uns 9000 euros en l’escorcoll.

La investigació de la Gendarmerie francesa va concloure que un dels dos detinguts va participar a una setantena de robatoris a domicilis en territori francès.

Els Mossos d’Esquadra han comunicat avui la detenció de dos lladres de nacionalitat albanesa per delicte de receptació. El 19 d’octubre de 2017, els agents van identificar als dos individus a plaça de Catalunya de Barcelona quan els van trobar joies per valor d’uns 9000 euros. D’aquestes joies no podien acreditar la seva procedència, per aquest motiu van procedir a la detenció per delicte de receptació.

El  Grup Operatiu d’Investigació de la Unitat Regional d’Instrucció d’Atestats de Barcelona, que instruïa el cas, després de les corresponents indagacions, va detectar que un dels dos detinguts tenia pendent una Ordre Europea de Detenció i Entrega (OEDE) d’Itàlia per delictes relacionats amb el patrimoni, fet que va motivar ser detingut novament pels mateixos instructors.

Aquest indici va fer sospitar als investigadors que aquestes joies podrien provenir d’altres fets delictius comesos fora del país, atès que algunes joies tenien inscripcions de noms francesos. Per aquest motiu els agents es va coordinar amb el Centro de Cooperació Aduanera per gestionar amb les víctimes la recollida de les joies.

El passat 8 de gener de 2018 quatre víctimes franceses, que van patir els robatoris als seus domicilis, a França, es van adreçar a dependències del cos de Mossos d’Esquadra de Barcelona des d’on es va instruir el cas i van reconèixer les seves joies aportant suports físics i factures per verificar la seva propietat.

Gràcies a les dades obtingudes per aquesta investigació, la Gendarmerie francesa va dur a terme un operatiu que va concloure amb la detenció de quatre individus més, de nacionalitat albanesa, imputant-li l’autoria de 70 robatoris amb força a domicilis, entre els quals disposen d’indicis per considerar que un dels dos detinguts pels mossos actuants hi va participar.