Els Mossos detenen els autors d’un robatori violent en el domicili d’un matrimoni de gent gran a Ciutat Vella

Una de les persones arrestades era la cuidadora de la parella, els quals estaven malalts d’Alzheimer.

Els Mossos d’Esquadra han informat avui de la detenció de dos presumptes autors d’un robatori amb violència i intimidació en un domicili de Ciutat Vella. El passat dia 20 d’abril, els Mossos van tenir coneixement que s’havia produït un robatori amb violència i intimidació en un pis del carrer Palau, de Barcelona, mentre el matrimoni de gent gran que hi vivia al pis es trobava a dins amb una de les seves cuidadores.

Els fets es van produïr aquella mateixa tarda quan un home va entrar de manera violenta en el pis i va amenaçar amb un ganivet l’home i la cuidadora, i els va obligar a estar asseguts a sofà mentre ell intentava forçar la caixa forta. Finalment, al no poder obrir la caixa, va marxar del pis amb un abric de bisó de la propietària.

La DIC de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona va iniciar una investigació per identificar l’autor del robatori. Els agents van determinar que l’autor va entrar al pis sense forçar la porta del domicili, a més van detectar diverses contradiccions en les declaracions de la cuidadora. Fruit de les indagacions policials, els mossos van comprovar que el lladre era el nebot de la persona encarregada de cuidar el matrimoni, i que tots dos s’havien posat d’acord per cometre l’assalt.

Posteriorment, es va establir un dispositiu policial que va permetre detenir els dos autors del robatori quan s’adreçaven al seu domicili a la Trinitat Nova. Els dos detinguts han passat a disposició judicial del jutjat número 1 de Barcelona, i el jutge ha decretat el seu ingrés a presó provisional.