Mor Montserrat Caballé als 85 anys

Des del mes de setembre estava ingressada a l’hospital Sant Pau per uns problemes a la vesícula.

La veu de la soprano més gran del S.XX s’ha apagat aquest dissabte. Montserrat Caballé ha mort als 85 anys a l’Hospital de Sant Pau, on estava ingressada des del passat mes de setembre per uns problemes a la vesícula.

El funeral serà aquest dilluns a les 12 hores, al Tanatori de les Corts, i la sala de vetlla s’obrirà aquest diumenge al migdia.

Una trajectòria d’èxits

Montserrat Caballé neix l’abril del 1933 al barri de Gràcia, a Barcelona. La seva carrera musical va ser immensa gràcies al seu domini de la tècnica i la seva qualitat vocal. La seva formació va començar a casa i després al conservatori del Liceu.

La primera actuació professional després de la seva titulació va ser a l’òpera de Giovanni Battista Pergolesi La serva padrona, al Teatre Principal de València, el 27 de juny de 1955.

A partir d’aquí va estar anys a l’estranger, en teatres de ciutats com Basilea, Viena i Bremen. El 1962 va tornar a Barcelona i va debutar al Liceu el 7 de gener amb Arabella.

L’èxit internacional li va arribar el 20 d’abril de 1965, quan va substituir Marilyn Horne a la “Lucrezia Borgia” de Donizetti al Carnegie Hall de Nova York, una actuació que la va catapultar cap als teatres d’òpera més importants del món, com la Scala de Milà o el Covent Garden londinenc. L’ovació del públic va ser de gairebé mitja hora.

El 1992 cantaria el mític “Barcelona”, la banda sonora dels Jocs Olímpics, en duet amb Freddy Mercury.

La soprano va rebre nombrosos premis com la Medalla del Liceu l’any 1966, el de millor cantant del món a Nova York l’any 1968, el Premi Espanyol de Teatre el 1971 o la Medalla d’or de la Generalitat el 1982.