Mor una dona de 38 anys en un incendi a Ciutat Vella

Imatge d'arxiu.

S’han hagut de desallotjar 30 persones que han quedat afectades.

Una dona de 38 anys ha mort durant un incendi que s’ha produït a l’edifici del número 16 de la plaça del Padró, al barri del Raval de Barcelona, al districte de Ciutat Vella. La dona ha estat localitzada amb símptomes d’asfíxia per inhalació de fums al forat d’escala a la sisena planta de l’edifici.

També han resultat ferides lleus 6 persones més, totes elles per inhalació de fums, de les quals 4 han estat traslladades per ser ateses en centres hospitalaris mentre que les altres dues han estat ateses al lloc pels serveis d’emergències mèdiques.

Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat 8 dotacions de bombers, ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques i diversos efectius de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra. El foc ha començat al 2n – 3a de l’edifici, i de seguida s’ha propagat fins al 3r – 3a, a on ha pogut ser controlat i extingit.

Un cop extingit l’incendi i havent realitzat la valoració tècnica de les afectacions que ha tingut el foc en l’edifici, els Bombers de Barcelona han determinat la conveniència de desallotjar tota la finca, un edifici de 7 plantes, amb quatre pisos per planta, ja que la instal·lació elèctrica, així com les canonades, i l’ascensor han quedat danyats.

Per aquest motiu ha estat activat el servei del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) que ha atès i ha allotjat a 30 persones que han quedat afectades. Els Mossos d’Esquadra s’han fet càrrec de la investigació.