Minut de silenci en condemna de l’assasinat d’una dona per violència masclista

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 27 anys com a pressumpte autor de l’homicidi.

Durant el migdia d’aquest divendres, a la plaça Sant Jaume, diversos membres de la Corporació Municipal han participat en el minut de silenci en condemna del feminicidi d’una dona veïna de Nou Barris assassinada a mans d’un home i mostrant el seu ferm rebuig a la violència de gènere.

Agressió greu a Nou Barris

El fets van tenir lloc ahir, dijous, a la matinada, en el districte de Nou Barris. Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal de Barcelona que investiguen el cas van detenir l’agressor, un home de 27 anys, com a presumpte autor de d’homicidi.

Pels volts de les 04:00 hores d’ahir, dijous, els Mossos van rebre una trucada que alertava que, en un pis del districte de Nou Barris, un home havia ferit de gravetat la seva parella amb una arma blanca després que haguessin tingut una discussió. Quan els agents van arribar, van  constatat que en una estança del pis hi havia la dona amb ferides de gravetat. La víctima va ser traslladada a un centre hospitalari de la ciutat en estat molt greu, on ha mort a les 12:00 hores.

Protocol de dol activat

Davant d’aquest nou feminicidi, l’Ajuntament de Barcelona ha activat el protocol de dol establert conjuntament amb institucions i entitats, per treballar coordinadament cada cas que es produeixi a la ciutat i que, en part, implica la denuncia pública a diferents suports comunicatius per conscienciar a la ciutadania d’aquesta xacra.