Milers de persones es manifesten per donar suport a l’escola catalana

Sota el lema “L’escola catalana, democràtica i cohesionadora no té por” s’han manifestat més de 8.000 persones aquest dissabte a la tarda pels carrers de Barcelona. Són xifres donades per la Guàrdia Urbana. Els assistents han defensat el model d’immersió lingüístic català i han manifestat el seu rebuig a les intencions del Govern espanyol d’augmentar les hores en castellà a les aules.

La concentració ha començat a les 17:00h al Passeig de Gràcia amb la Ronda de Sant Pere, i ha anat avançant fins al parc de l’Estació del Nord. El color verd ha estat molt present entre els assistents, una petició que havien fet les entitats convocants, tal i com s’havien fet en les manifestacions de l’anomenada marea verda a les Balears l’any 2013, contra el model de trilingüisme que volia imposar el govern de Bauzà.

Des de la plataforma “Som escola”, que agrupa una quarantena d’entitats (entre elles el sindicat Ustec-STEs, Plataforma per la Llengua, l’ANC i Òmnium Cultural), ja han advertit que seguiran lluitant pel model actual educatiu català. A la manifestació també han participat sindicats i representants de partits polítics, com ERC, Junts per Catalunya, CUP i Comuns. També ha assistit el president del Parlament, Roger Torrent.