Milers d’estudiants es manifesten aquest dijous contra les taxes universitàries i el 155

El sindicat contempla que l’aturada ha estat seguida per un 80% dels estudiants.

Uns 2.500 estudiants, segons la Guàrdia Urbana, s’han manifestat aquest dijous al centre de Barcelona per reclamar la rebaixa del 30% de les taxes universitàries i per manifestar el seu rebuig al Govern del 155. Els estudiants, universitaris i de secundària, també han cridat de forma unitària a favor d’una universitat pública de qualitat, la independència i la llibertat dels presos polítics.

La marxa ha estat convocada pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i ha tingut el seu inici a les 12,00h. A la capçalera de la marxa hi hagut una gran pancarta amb el lema de la manifestació: “Defensem la pública, defensem el poble català”. El sindicat contempla que la manifestació ha estat recolzada pel 80% dels estudiants d’arreu del país.

Piquets a les universitats bloquejant les entrades

Molts estudiants s’han quedat a dormir aquesta nit a la seva universitat per tal de començar la mobilització. A ells se’ls hi han sumat nombrosos piquets que han bloquejat els accessos de les facultats perquè no s’hi pogués passar.

Algunes de les universitats han suspès les classes durant tot el matí, com és el cas del campus de Ciutadella de la UPF.

La manifestació també s’ha dut a terme a altres ciutats de Catalunya, com a Tarragona, Girona o Lleida.