Més de 600 persones afectades pel tancament de les clíniques iDental

Hi ha més de 600 reclamacions a Catalunya i més de 350 denúncies als Mossos d’Esquadra.

L’Agència Catalana de Consum ha recomanat que no es segueixin pagant els tractaments si aquests han estat finançats per una entitat financera.

Les clíniques iDental han tancat tant a Girona, Tarragona, com a Barcelona, sense avisar prèviament als pacients. El Col·legi d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC) ha informat que l’Agència Catalana de Consum (ACC) ha recollit més de 600 reclamacions, a través de l’Agència i d’altres serveis públics de consum, i els Mossos d’Esquadra han rebut més de 350 denúncies de persones que s’han vist afectades.

Recomanacions als afectats

L’ACC recomana als afectats recopilar tota la documentació de què es disposi (publicitat, pressupost, contractes, factures…) i presentar una denúncia als Mossos d’Esquadra. Si s’ha finançat el pagament amb un crèdit al consum vinculat a la prestació del servei, cal dirigir-se a l’entitat financera que va concedir el préstec, aportant la denúncia als Mossos d’Esquadra, per tal de demanar l’anul·lació dels càrrecs pendents de pagament, ja que s’ha produït un incompliment del contracte.

En el cas que l’entitat financera no atengui la vostra sol·licitud, cal demanar el full oficial de queixa, reclamació i denúncia. L’entitat financera té 1 mes per contestar. Si la resposta és insatisfactòria, l’afectat haurà de presentar la reclamació a l’oficina de consum del seu municipi o a l’ACC.

Si el pagament es va fer amb targeta de crèdit, cal contactar amb l’entitat financera per informar-vos de la possibilitat d’anul·lar els càrrecs. En cas que no sigui possible l’afectat s’haurà d’adreçar a la via judicial. Finalment, si els tractaments amb iDental es van pagar al comptat, també s’haurà de recórrer a la via judicial.

El president del Col·legi d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC), Toni Gómez, ha recomanat als afectats que posin la denúncia pertinent per tal de cancel·lar el contracte de finançament que lliga aquests pacients a la clínica iDental, així com també visitar a un altre dentista perquè li facin un informe pericial de l’estat de salut bucodental actual i poder acreditar-ho a l’hora de demanar responsabilitats a les asseguradores.