Més de 200.000 persones es manifesten a Barcelona per la igualtat

Segons els sindicats, 5,3 milions de persones han secundat la vaga a l’Estat.

Més de 200.000 persones han participat avui, 8 de març, a la vaga feminista a Barcelona, segons la Guàrdia Urbana. El color violeta ha estat el predominant a tota la marxa, on han participat dones de tot tipus d’edat, i molts homes.

El to dels manifestants ha estat sempre molt reivindicatiu apel·lant a la igualtat entre homes i dones en tots els àmbits i defensant els drets de les dones. L’ambient ha estat en tot moment de companyonia, solidaritat i reivindicatiu.

La marxa ha començat segons el previst, amb una gran pancarta a la capçalera de la manifestació, on s’afirmava ‘Ens aturem per canviar-ho tot!. La marxa ha anat avançant fins arribat al final del trajecte, a la Plaça Catalunya. Allà s’ha llegit el manifest i els assistents han pogut gaudir d’actuacions musicals. La manifestació ha acabat sense incidents.

Vaga històrica en tot l’Estat

A nivell nacional, els sindicats han qualificat la jornada d’un complet èxit i han afirmat que 5,3 milions de persones han secundat la vaga, de forma parcial o total, en tot l’Estat. Es tracta d’una “vaga històrica” i “sense precedents en la història del moviment sindical”, tal i com han descrit  CCOO i UGT. A Madrid també ha estat multitudinària, i els principals carrers de la ciutat on estava convocada la manifestació han quedat col·lapsats.