Les Marxes per la Llibertat arriben a Barcelona en una jornada de vaga general

Les Marxes per la Llibertat ja han començat a arribar a la ciutat. Les de Berga, Vic i Girona han estat les primeres mentre que les de Tàrrega i Tarragona han tardat una mica més en arribar.

A les Marxes per la Llibertat, convocades per Ómnium Cultural i l’ANC, hi han participat milers de persones independentistes, que protesten per la sentència del Procés, i que, posteriorment, s’uniran a les manifestacions previstes a la vaga general.

Les marxes pacífiques contrasten amb els incidents violents que han succeït en els darrers dies. Durant tot el dia, nombrosos carrers han estat tallats a la ciutat per les concentracions i la tensió era palpable entre les forces policials i els manifestants. No obstant, la jornada s’ha celebrat sense grans incidents.

La concentració de la vaga general començarà als Jardinets de Gràcia a les 17 h. La previsió és que la marxa baixi pel passeig de Gràcia i acabi a la Gran Via, on es faran els parlaments finals.

Inicialment la vaga general està convocada per motius laborals, i es reclamarà la derogació de la reforma laboral, un salari mínim de 1.200 euros, la igualtat de gènere i la pujada de les pensions, entre d’altres qüestions. No obstant, també es protestarà contra la sentència judicial que vam conèixer el passat dilluns on es condemnen els polítics catalans a penes de 9 a 13 anys de presó pel Procés.

La jornada ha acabat amb disturbis, com les nits anteriors. Contenidors cremats, persones violentes i fogueres als carrers han estat els protagonistes de l’última hora de la nit, un cop finalitzada la concentració independentista pacífica. Més de 11 persones han estat detingudes.