En marxa el servei de bicis elèctriques del Bicing

Des de l’1 d’abril s’han posat en funcionament 300 bicis elèctriques del nou Bicing que es poden agafar i deixar en qualsevol estació de Bicing de la ciutat.

El servei de bicis elèctriques del nou Bicing ja està en marxa. Des de l’1 d’abril s’han començat a introduir bicis al servei i avui ja se’n disposen de 300. La previsió és duplicar aquesta xifra durant el mes d’abril i tot seguit arribar fins a les 800 unitats disponibles.

Les bicis elèctriques del nou Bicing estan identificades amb un símbol elèctric al parafang posterior i a la cistella i es estan situades en qualsevol estació del Bicing perquè tenen el mateix tipus d’ancoratge que les bicis mecàniques i per tant totes les estacions són ara mixtes. La disponibilitat i ubicació es pot consultar a través del web de Bicing i a través de l’app, que podrà filtrar en quines estacions hi ha bicis elèctriques disponibles.

Per a utilitzar el servei de bicis elèctriques de Bicing no cal contractar una tarifa específica, amb la tarifa que tingui cada abonat o abonada es pot utilitzar la bicicleta elèctrica aplicant els preus determinats en el servei. Es pot consultar la tarifa en l’apartat corresponent del web i l’app.

Pel que fa a les característiques de les bicis elèctriques del nou Bicing:
* Bateria d’alta autonomia.
* Indicador del nivell de bateria i d’encesa i apagada.
* Sistema assistència pedaleig automàtica.
* Motor de 250w totalment integrat a la roda del darrere.
* Propulsió sense sons ni vibracions.
Quan acabi la implementació de les bicis elèctriques del nou Bicing també entrarà en funcionament del servei de prereserva de cinc minuts de les bicis.

Darrera fase del desplegament
Un cop acabi el desplegament de les bicis elèctriques, el nou Bicing encararà l’última fase de desplegament, el de l’ampliació territorial, que es desenvoluparà al llarg de l’any 2019 per tancar-se a principis del 2020. En total està prevista l’ampliació de la cobertura del servei amb 95 estacions de nova creació distribuïdes als 10 districtes de la ciutat. Els barris on estaran situades aquestes noves són La Marina del Prat Vermell, Vallcarca i els Penitents, la Salut, la Vall d’Hebron, la Clota, Canyelles, les Roquetes, Verdun, la Trinitat Nova i Ciutat Meridiana.

Així doncs, la previsió és arribar a les 519 estacions mixtes, preparades per estacionar tant bicis mecàniques com les elèctriques. El nombre total de bicis a la finalització del procés serà de 7.000 (6.000 mecàniques + 1.000 elèctriques).
Pel que fa a les bicis mecàniques, s’han substituït les 424 estacions i les bicis que ja incorporava el servei anterior, i que donen servei als 105.747 abonats del Bicing.

Les bicis del nou Bicing acumulen al voltant de 41.000 usos diaris. Durant el període de transició s’ha arribat a rotacions de fins a 8 usos per bicicleta i per dia, i amb desplegament finalitzat, s’ha consolidat la rotació de 7 usos per bicicleta i per dia en dies feiners, unes dades que mostren la bona acceptació que ha tingut el nou sistema entre els usuaris i usuàries.

Barcelona Energia fa el subministrament elèctric del Bicing
Barcelona Energia (BE), l’operador elèctric metropolità, serà l’encarregat de subministrar electricitat a les estacions de Bicing. En una primera fase, la comercialitzadora pública d’energia cent per cent renovable ha començat a donar servei a 150 punts de subministrament d’arreu de la ciutat. Durant la segona fase, que s’espera que sigui cap a finals del mes d’abril, s’aniran activant de manera gradual la resta de punts, fins arribar al 100 % de les estacions de Bicing.

BE és l’eina que promou un nou model de transició energètica, fomentant la producció d’energia renovable mitjançant l’autoconsum en espais privats o comunitats de propietaris. A més, l’assessorament personalitzat ofereix serveis d’estalvi i optimització d’energia amb tarifes i potències adequades a les característiques de cada llar, dirigides a l’eficiència energètica tot posant en el centre a la ciutadania.

La comercialitzadora pública d’energia de l’àrea metropolitana de Barcelona va començar a donar servei als seus usuaris l’1 de gener del 2019. L’operador elèctric metropolità no només compra i subministra energia, sinó que també adquireix el compromís amb les energies renovables, ofereix un servei de proximitat amb assessoria especialitzada, atorga sistemes de transparència en la gestió i aposta per la innovació tot incentivant l’autoconsum.