En marxa les obres per renovar el carrer del Pisuerga, a les Corts

Es preveu que a l’agost el carrer estreni nova imatge amb voreres més amples, millores a l’espai públic, una zona verda i una placeta.

Les obres per reurbanitzar el carrer del Pisuerga, al barri de la Maternitat i Sant Ramon, del districte de les Corts, ja están en marxa. S’actuarà sobre una superfície total de 6.000 metres quadrats, on es durà a terme un eixamplament de voreres, s’incorporarà un carril bici de doble sentit, es generarà una àmplia zona verda, que incorporarà plantes ornamentals i aromàtiques, i que funcionarà com un espai amb valor pedagògic per a l’Escola Pau Romeva.

A més, en aquesta zona, es col·locarà nou mobiliari urbà i elements biosaludables destinats a l’exercici físic per adults, aquests últims a la placeta amb l’avinguda Xile. També està previst reduir la calçada a un sol carril de circulació de 3,50 metres, aparcament en cordó a ambdós costats i la vorera nord-est es mantindrà amb l’amplada existent de 5 metres.

D’altra banda, la intersecció entre el carrer Pisuerga i l’avinguda Xile es modificarà. El projecte preveu ampliar-ne l’àmbit per tal d’eliminar la illa que separa el carril d’incorporació al carrer Pisuerga. Aquesta modificació permetrà eixamplar la vorera i crear una petita plaça.

Tanmateix, la reurbanització també preveu realitzar una nova xarxa de recollida d’aigües i arranjar l’enllumenat amb una nova xarxa amb columnes de tecnologia LED.

El pressupost previst per a l‘actuació és de 1,9 milions d’euros (IVA inclòs), i està previst que els treballs finalitzin a l’agost.