La Marina estrena un parc de patinatge de 3.000m2

El projecte forma part del Pla de Barris de La Marina i sorgeix d’una demanda veïnal i d’un procés participatiu amb entitats del barri.

La plaça del Moviment Obrer s’ha transformat en un parc de patinatge urbà de 3.000 metres quadrats dissenyat pel veïnat i el col·lectiu de patinadors i patinadores, que l’estrenen avui dissabte amb un matí d’esports sobre rodes (11-14 h) obert a tothom.

La transformació i condicionament de la plaça del Moviment Obrer per a la pràctica d’esports urbans de lliscament és una reivindicació veïnal recollida pel Pla de Barris. El projecte es va elaborar de forma col·laborativa amb el veïnat i el teixit associatiu del barri de La Marina, en unes sessions dinamitzades amb experts que van començar el darrer trimestre de 2017. Allà es va acordar crear-hi tres espais diferenciats: d’una banda, una àrea d’ús intensiu de 2.000 metres quadrats amb la part més activa del parc de patinatge; de l’altra, unes espirals convertides en piscines patinables o bols; i també una zona d’iniciació, lliure d’obstacles, situada a la part inferior de l’espai. Un cop redactat el projecte i licitades les obres, la construcció del nou parc de patinatge va començar el març passat i ha acabat aquest estiu, amb una inversió total de 924.000 euros (IVA inclòs).

Els principals objectius d’aquesta pista són oferir un espai de qualitat per a la pràctica d’esports urbans als infants i joves del barri; distribuir l’espai perquè pugui ser utilitzat per famílies i usuaris de totes les edats; convertir-se en un lloc de trobada que connecti el barri amb la ciutat i facilitar espais per a diferents usos públics al barri de La Marina.

La plaça del Moviment Obrer, convertida en parc de patinatge obert, compta amb una pèrgola que garanteix l’ombra durant el dia i disposa d’il·luminació per a les hores fosques, vertebrant les zones de pràctica avançada, d’iniciació i de relax. El parc estarà sempre il·luminat, amb més o menys intensitat en funció de l’hora, facilitant un entorn més amable, i està envoltat per noves àrees enjardinades. Els parterres s’han fet amb peces de formigó que també fan la funció de bancs i límits de la zona verda.

La jornada d’activitats amb què aquest dissabte (d’11 a 14 h) s’obre el nou parc esportiu urbà de patinatge estarà dinamitzada per les mateixes entitats del barri i veïns i veïnes a títol individual que han participat en el disseny participatiu de l’espai: el col·lectiu La Marina Patina, la Fundació Mans a les Mans i el Memorial Democràtic de Treballadors de la SEAT, que és qui va proposar que aquesta fos la plaça del Moviment Obrer.