Manifestació a la Plaça Sant Jaume en contra la sentència a ‘La Manada’

Milers de persones es manifesten a la plaça Sant Jaume i als carrers del voltant.

Milers de persones es concentren aquest dijous a la plaça Sant Jaume, des de les 19.00h, per manifestar-se en contra la sentència que ha dictat avui l’Audiència Providencial de Navarra a ‘La Manada’ -José Angel Prenda, Ángel Boza, Jesús Escudero, Alfonso Jesús Cabezuelo (militar) i Antonio Manuel Guerrero (guàrdia civil)-, els quals han estat condemnats a 9 anys de presó.

La justícia ha dictaminat que els cinc joves no van cometre violació a una noia de 18 anys durant els Sanfermines de 2016, sinó un “abús sexual”.

Un cop publicada la decisió del tribunal, diferents entitats defensores de la dona han organitzat concentracions a nombroses ciutats d’Espanya per manifestar el seu rebuig a la sentència, per considerar-la del tot inapropiada, injusta i light.

La Plaça Sant Jaume ha estat el lloc escollit a Barcelona, on s’estan concentrant aquest dijous milers de persones, tant homes com dones, al crit de “No és un abús, és una violació” i “No és no”. La indignació i la incredulitat és el sentiment predominant dels manifestants.  Els grans sindicats, com CCOO, UGT o USTEC-STEs s’han sumat a la protesta, així com partits polítics i entitats socials.

Les xarxes socials també han clamat en contra la sentència amb hashtags com #yositecreo , #justiciapatriarcal ,  #lamanada , #estaesnuestramanada , #noesno , #noesabusoesviolacion .

Diferents polítics han manifestat el seu rebuig a la sentència per les xarxes socials, com l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, -qui també s’ha personat a la manifestació-, Gabriel Rufián (ERC), Eulàlia Reguant (CUP), Pablo Iglesias (Podemos) o Pedro Sánchez (PSOE).