Manifestació en defensa del sistema públic de pensions

Més de 2000 persones es manifesten a Barcelona, amb el recolzament de UGT i CCOO, per tal es deroguin les últimes reformes laborals i de les pensions.

Els ciutadans han tornat a posar de manifest aquest dissabte que seguiran lluitant per unes pensions dignes. Més de 2000 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han manifestat pels carrers de Barcelona, tot i la pluja, de la mà dels grans sindicats, CCOO i UGT de Catalunya.

El motiu de la concentració ha estat defensar el sistema públic de pensions i reclamar unes pensions dignes pel present i futur dels ciutadans. No només hi han participat pensionistes, sinó ciutadans de totes les edats, treballadors i estudiants. La marxa ha començat a la plaça Urquinaona, ha seguit per Via Laietana i ha finalitzat a l’alçada de Correus.

Els sindicats han culpat directament de la situació actual al Govern de Mariano Rajoy i al Partit Popular i els hi ha exigit unes pensions dignes i la seva revaloració conforme a l’evolució de l’Índex de Preus de Consum (IPC). També, han reclamat que es deroguin les últimes reformes laborals i la de les pensions, per tal d’acabar amb la precarietat i inestabilitat laboral.

La manifestació no només s’ha realitzat a Barcelona, sinó també a altres grans ciutats de Catalunya com Lleida, Girona o Tarragona. Demà es realitzaran manifestacions a altres grans ciutats com Madrid.