La Magòria tindrà nous equipaments socials, sanitaris i esportius

S’invertiran 64 milions d’euros i els nous equipaments estaran llestos a partir de l’any 2022.

La Magòria, al districte de Sants-Montjuïc, esdevindrà un nou nucli d’equipaments socials, sanitaris, esportius i d’habitatge a Barcelona. En aqueta zona hi ha previst construir un equipament sociosanitari, un edifici d’habitatges dotacionals i la recuperació de l’històric camp de futbol, entre d’altres actuacions.

La transformació, que serà una realitat a partir de l’any 2022, dóna continuïtat a l’engegada al recinte veí de Can Batlló, i en el qual s’invertiran 64 milions d’euros durant aquest mandat.

Nous equipaments sociosantiraris

Es preveu la construcció d’un equipament sociosanitari amb una capacitat de fins a 240 llits, per donar atenció intermèdia i que funcionarà com a centre de referència per a l’Àrea Integral de Salut Barcelona Esquerra (500.000 habitants de Sants-Montjuïc, les Corts, Sarrià-Sant Gervasi i l’Esquerra de l’Eixample).

Aquest centre anirà destinat a pacients crònics, amb atenció de convalescència (procedents d’hospitals d’aguts amb necessitat de rehabilitació i estada prevista fins a 30 dies), subaguts (crònics descompensats amb previsió d’alta en 10 dies), pal·liatius i llarga estada.

També, es construirà un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP), obert les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any. Aquest CUAP es configurarà com un nou centre d’urgències de referència per a la població del districte de Sants-Montjuïc, que actualment s’ha de desplaçar al CUAP Manso.

Serveis socials per als més desfavorits

El mateix edifici oferirà recursos socials com el servei d’atenció a la infància i adolescència i a les seves famílies i un centre de serveis socials de referència territorial en l’atenció a la dependència, a banda de treballar per la coordinació de la gestió de casos a domicili. Una altra àrea d’atenció sanitària i social integrada cobrirà la necessitat d’un recurs d’ingrés per la reducció de danys, tractament i reinserció social de persones en situació d’exclusió social i/o problemes de salut per la seva addicció a drogues. L’equipament tindrà una zona residencial, atenció sanitària i un centre de dia amb acollida i teràpia ocupacional.

Més de 14.000 m2 de sostre edificable per habitatge dotacional

Pel que fa a l’habitatge, l’Ajuntament de Barcelona preveu impulsar un nou projecte d’habitatge públic en el sector delimitat per la Gran Via de les Corts Catalanes, i els carrers Moianès i Corral. En aquest sector es disposa de 14.000 metres quadrats de sostre edificable destinats a habitatge dotacional, que es traduiran en 150 habitatges en règim de lloguer i que es dedicaran a col·lectius específics com ara el de la gent gran o bé les persones social i econòmicament vulnerable.

La recuperació del camp de futbol de La Magòria

Pel que fa als equipaments esportius, es recuperarà l’històric camp de futbol de La Magòria i s’incorporaran altres instal·lacions esportives, que es concretaran en els propers mesos amb les entitats esportives i veïnals del districte de Sants-Montjuïc, sobre una superfície total d’11.157 metres quadrats de sòl esportiu.

Addicionalment, es conservarà l’hort i la zona de jardí del Casal Cívic Magòria situat a la cantonada de la Gran Via amb el carrer Moianès. I, finalment, s’urbanitzaran més de 5.000 metres quadrats de zona verda que completaran aquesta peça clau pel desenvolupament de l’entorn.