L’Ajuntament inicia els tràmits per comprar l’edifici del Bloc 17, al districte d’Horta-Guinardó

L’adquisició permetrà consolidar al barri d’Horta un equipament que permeti acollir les activitats de les diferents associacions juvenils.

L’Ajuntament de Barcelona, a través del districte d’Horta-Guinardó i l’Àrea de Drets Socials, ha iniciat els tràmits per adquirir l’edifici situat al número 17 de la plaça Eivissa i conegut com el Bloc 17. Es tracta d’un immoble, propietat d’una entitat bancària, que fa 30 anys que està gestionat pels moviments juvenils del barri i que és seu de diferents entitats d’Horta i del districte.

L’objectiu del govern municipal és destinar-lo a consolidar el moviment juvenil d’aquesta zona de Barcelona. L’edifici conta amb un espai de 881 m2. Està dividit en quatre pisos, dos dels quals estan destinats a habitatge i la resta tenen un ús com a locals juvenils. Acull fins a 25 entitats o col·lectius, entre els quals hi ha els Diables d’Horta, el Casal Popular La Merci, l’Ateneu Popular la Bugadera, Queixal d’en Xöves, el Consell de Joventut d’Horta-Guinardó i l’Esplai Isard-Flor de Neu, a més d’altres associacions, que en fan un ús més esporàdic.

Es preveu que la tramitació per l’adquisició de la finca finalitzi i es formalitzi a finals de març. A partir d’aquí, el districte començarà a treballar, juntament amb usuaris i entitats, en un projecte per rehabilitar l’edifici i definir i consolidar els seus usos futurs. La inversió total per comprar aquest edifici i posar-lo a disposició de la ciutadania serà d’1 milió d’euros.