L’Ajuntament destina 1,5 milions d’euros anuals a impulsar el teixit econòmic de Sants-Montjuïc

Es fomentarà l’ocupació de qualitat, millorarà la competitivitat del comerç de proximitat, i reactivarà el teixit industrial.

El Pla de Desenvolupament Econòmic de Sants-Montjuïc, liderat per Barcelona Activa i el Districte de Sants-Montjuïc, està dotat amb un pressupost mínim d’1,5 milions d’euros anuals fins el 2021 i recull 41 mesures per fomentar, principalment, l’ocupació de qualitat, millorar la competitivitat del comerç de proximitat, reactivar el teixit industrial i impulsar el sector de l’Economia Social i Solidària.

El projecte respon a la nova política de desenvolupament econòmic de proximitat que es promou des de l’agència municipal. El Pla és fruit d’un procés d’anàlisi, reflexió i debat en què han participat un centenar de persones de 49 entitats diferents. Es tracta del quart Pla de Desenvolupament Econòmic (PDE) dels sis compromesos pel mandat i, properament, es presentaran els dos restants, els d’Horta-Guinardó i Sant Martí.

Ajuda a les dones en situació de vulnerabilitat

Enguany any s’ha posat en marxa la primera edició de “La Marina dona empenta”, un programa impulsat pel Pla de Barris de i que s’adreça a una vintena de dones en situació de vulnerabilitat d’aquest barri que tinguin una idea de negoci en fase embrionària o amb interès per emprendre. Es pretén enfortir la seva autonomia econòmica i millorar la seva qualitat de vida, a partir de la creació d’eines personals, col·lectives i emprenedora, al llarg dels 4 mesos que durarà la formació.

A més, s’ha habilitat un punt d’assessorament a l’Escola Bàrkeno, al barri de La Marina, per atendre a persones que volen començar a emprendre o formalitzar una activitat en aquest àmbit. Es converteix, doncs, en una primera porta d’entrada a la nova oferta que Barcelona Activa ha dissenyat per arribar a aquest nou públic. “Som al teu barri. Servei d’assessorament itinerant per a projectes d’Economia Social i Solidària” es va posar en marxa el mes de novembre a La Marina, el primer del 11 barris on es durà a terme, també de la mà del Pla de Barris.

Subvencions per a projectes socioeconòmics

A més, a través de la subvenció “Impulsem el que fas” s’han finançat 13 projectes socioeconòmics promoguts per entitats del territori amb 314.614 euros en conjunt. D’aquests, més de la meitat pertanyen a l’àmbit de l’economia de les cures (30,1%) i a l’entorn cultural i artístic des de diferents visions socioeconòmiques (23,1%).

Es busca impulsar l’economia a petita escala i millorar la situació socioeconòmica dels districtes, a través d’iniciatives orientades a generar riquesa i ocupació als barris. Un altre dels objectius és acostar els serveis d’ocupació al territori per arribar a la gent amb més dificultats d’accés al mercat laboral i oferir-lis formació per tal que puguin accedir a un lloc laboral.