L’Ajuntament desocupa per la força l’edifici d’habitatges de lloguer social del carrer Sant Ramon

La finca compta amb 11 habitatges de lloguer social que ja estan adjudicats i està previst que els beneficiaris puguin entrar a viure abans de l’estiu.

A primera hora del matí, efectius de la Guàrdia Urbana de Barcelona s’han personat al carrer Sant Ramon, número 1, per desallotjar l’edifici, el qual té adjudicats 11 habitatges de lloguer social. El que s’han trobat és que els ocupants no hi estaven d’acord, i s’han viscut escenes de tensió. Finalment, els agents han pogut desallotjar l’edifici.

Segons fonts de l’Ajuntament, ahir es va tenir constància de l’ocupació de l’edifici, després que dilluns els serveis de vigilància de l’Ajuntament comprovessin que l’espai estava completament buit. Per aquest motiu, es van fer els informes necessaris i es va signar el decret que permetessin que es pogués dur a terme el desallotjament dins de les 72 hores posteriors a la ocupació.

En el desallotjament també hi han participat efectius del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), amb l’objectiu de poder atendre els ocupants que ho necessitessin per trobar-se en situació de vulnerabilitat. La Guàrdia Urbana ha detectat un total de 22 persones a l’interior de l’edifici, entre ells un menor d’edat. El CUESB ha atès a 10 persones. D’aquests, només 3 persones han acceptat un recurs d’allotjament, dos adults i el menor. En els altres 7 casos no s’ha apreciat una situació de vulnerabilitat perquè tenien o xarxa familiar o recursos econòmics.

Aquest edifici va ser comprat per l’Ajuntament de Barcelona a l’octubre de 2013, exercint el dret de tanteig i retracte. Les obres es van iniciar al juliol de 2015. A data d’avui la rehabilitació està finalitzada però no està recepcionada en no comptar amb els subministraments. Actualment, s’estan duent a terme les actuacions d’instal·lació de l’Estació Transformadora que Endesa ens sol·licitava i que ha de permetre que l’edifici compti amb subministraments. Es preveu que les persones beneficiàries dels mateixos puguin entrar a viure abans de l’estiu.