L’Ajuntament de Barcelona descarta la construcció d’un hotel a l’edifici de davant del Palau de la Música

Hi haurà equipament escolar, segons ha declarat Ada Colau.

Ada Colau ha manifestat que “era de justícia: no hi haurà hotel al Palau, hi haurà equipament escolar per al barri. La ciutat estava en deute amb els veïns i veïnes del Casc Antic que mai es van rendir”. D’aquesta forma, l’edifici tornarà a ser equipament escolar i l’Ajuntament de Barcelona obrirà un procés participatiu per decidir l’ús de la instal·lació, tot i que actualment està en mans privades.

L’Ajuntament acaba així, després de 8 anys i mig, els tràmits urbanístics per impedir la construcció de l’hotel. La decisió ja es va prendre el 2010 i la van ratificar el 2016. Els immobles afectats estan ubicats als carrers Sant Pere Més Alt 13b, 15 i 17 i Amadeu Vives 2-8, a Ciutat Vella.

A través d’un conveni, Fèlix Millet va aconseguir posar d’acord la Generalitat i l’Ajuntament per canviar la qualificació urbanística d’aquestes finques i permetre la construcció d’un hotel, un projecte dissenyat íntegrament per la Fundació del Palau de la Música, amb Millet al capdavant. L’acord també donava la possibilitat de convertir l’edifici, amb els anys, en pisos de luxe. No obstant, amb l’esclat del cas Palau, la seva viabilitat es va frustrar.

El proper pas de l’Ajuntament de Barcelona serà donar llum verda a l’últim tràmit que es farà durant el Ple del 26 de gener i on s’aprovarà provisionalment una Modificació del Pla General Metropolità (MPGM), del 22 de juliol de 2009, que llavors permetria un canvi en els usos d’aquestes finques i autoritzava la construcció de l’hotel. Al quedar modificat, la seva construcció quedarà anul·lada.