L’Ajuntament atura unes obres il·legals que pretenien convertir un local de Sants-Montjuïc en pisos-rusc

La Guàrdia Urbana dona l’ordre de paralitzar els treballs que s’estaven desenvolupant al local ubicat al carrer de la Constitució, 114, a Sants-Montjuïc, per canviar-ne la distribució sense el permís adequat.

Els promotors han reconegut durant la inspecció feta avui que l’objectiu de les obres era habilitar petits habitacles residencials que no s’ajusten a la legislació vigent en matèria d’habitatge.

L’Ajuntament de Barcelona ha ordenat l’aturada d’unes obres que s’estaven duent a terme en un local ubicat al carrer de la Constitució, 114 del districte de Sants-Montjuïc que no comptaven amb el permís adequat i que pretenien convertir-lo en un conjunt de pisos-rusc.

Arran de la informació ciutadana i de les notícies sorgides als mitjans de comunicació, els serveis tècnics municipals han realitzat una inspecció i han detectat que els promotors estaven fent treballs per canviar la distribució del local i només disposaven d’un assabentat d’obres. Aquest document no dona cobertura a aquest tipus d’intervenció en un local o un habitatge. Per fer-ho, es requereix un comunicat d’obres o una llicència d’obra major, permisos que no havien tramitat, segons l’Ajuntament.

Tenint en compte aquestes irregularitats, agents de la Guàrdia Urbana s’han personat al local aquest divendres i han requerit als propietaris que paralitzin els treballs. Paral·lelament, els serveis d’inspecció del Districte de Sants-Montjuïc tramitarà l’expedient corresponent amb la informació recopilada per ordenar un cessament de les obres. En cas que no s’acati, un cop transcorreguts els terminis establerts, es procediria al precinte de les obres.

Els pisos-rusc

L’empresa HAIBU4 va avisar a principis del mes de setembre que oferiria pisos-rusc a la ciutadania. Es tractarien d’habitatges de 2,2m de llarg per 1,2 d’ample. La resta de zones serien comunes per a tots els habitants de l’espai. I hauria unes normes de convivències i uns requisits per poder accedir-hi.

Els voldrien comercialitzar per 200€/mes i inclouria l’electricitat, l’aigua, wifi, servei de neteja de les zones comunes, aire acondicionat, manteniment i despeses de seguretat.

El Govern municipal ha manifestat en reiterades ocasions que un tipus d’allotjament com aquest no s’ajusta als requisits mínims d’habitabilitat que s’exigeixen per poder viure amb dignitat i en unes condicions adequades, i que un projecte d’aquestes característiques no té cabuda a Barcelona.