L’Ajuntament ampliarà el pati de l’Escola Mestre Gibert, de Sant Andreu, amb l’expropiació d’un solar

El consistori ha aprovat avui la dotació econòmica de 1.417.520 euros.

Per tal d’accelerar els tràmits, s’ha arribat a un acord d’expropiació amb el propietari del solar adjacent.

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat la dotació econòmica de 1.417.520 euros, que permetrà expropiar el solar adjacent a l’Escola Mestre Gibert i Camins, al districte de Sant Andreu, i ampliar així el pati escolar.

Per tal d’accelerar els tràmits, l’expropiació es farà per la via de l’acord després d’una llarga negociació amb el propietari. El preacord amb la propietat inclou el valor aprovat avui i el fet que hi hagi una cessió anticipada del solar a l’Ajuntament de cara al curs vinent que comença al setembre. Es dona així resposta a les reclamació que tant l’Associació de Famílies com la mateixa direcció del centre havien fet reiteradament des de fa més de 20 anys.

D’aquesta manera, l’expropiació del solar adjacent a l’escola es podrà iniciar en el en el primer quadrimestre de 2019 i es completarà abans d’acabar l’any. Un cop el solar quedi inscrit al registre com a propietat municipal, es farà la cessió al Consorci d’ Educació de Barcelona, per tal pugui ampliar i acondicionar els espais de l’Escola Mestre Gibert i Camins, singularment el seu pati i eliminar el mur colindant amb el solar adjacent.

El propietari de la finca també té el compromís de fer les intervencions necessàries perquè el mur colindant amb el pati del centre educatiu estigui en condicions adients.

Fruït d’una llarg negociació
L’acord d’expropiació i l’aprovació de la dotació econòmica d’avui són fruït d’un llarg procés de negociació entre el consistori i la propietat per tal d’aconseguir ampliar el pati del centre educatiu.

La primera opció amb la propietat va ser la permuta, però les propostes presentades per l’Ajuntament no van aproximar les dues parts. Situada la negociació per aconseguir l’adquisició del solar en base a un acord per a l’expropiació, es van realitzar les reunions necessàries fins arribar a tancar l’ acord durant el mes de febrer.