Intervinguts 38 cadells de gos en una botiga de venda d’animals al districte de l’Eixample

Detectades infraccions molt greus: s’han trobat més de 30 cadàvers de gossos en congeladors, cadells malalts i en males condicions.

El Departament de Protecció d’Animals de Barcelona i la Guàrdia Urbana de Barcelona han intervingut trenta-vuit cadells de diferents races de gos en una botiga d’animals del districte de l’Eixample, en el transcurs d’una inspecció administrativa. Aquesta s’ha realitzat arran de les denúncies rebudes a l’Oficina de Protecció dels Animals per ciutadans que denunciaven presumptes irregularitats relacionades amb les condicions de salut dels animals.

La inspecció s’ha dut a terme per veterinaris i agents de la secció canina de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Cadells morts, malalts o en males condicions

Els animals intervinguts es trobaven en la sala de quarantena, un espai il·legal d’allotjament de malalts de la botiga i presentaven símptomes compatibles amb la parvovirosi, una malaltia potencialment mortal i contagiosa, molt freqüent en els cadells de gos que no han estat correctament vacunats durant les primeres etapes del seu desenvolupament.

En practicar tests de diagnòstic a alguns d’aquests animals s’han confirmat les sospites veterinàries, per la qual cosa s’ha decidit intervenir tots els cadells que havien estat en contacte amb els portadors confirmats de la malaltia, ja que la sala de quarantena no comptava amb les condicions higièniques escaients per evitar la transmissió a la resta d’animals de la botiga. Durant el trasllat a les clíniques veterinàries, dos dels trenta-vuit cadells intervinguts han mort per causa del mal estat en què es trobaven.

En el transcurs de la inspecció també s’han detectat trenta-un cadàvers més de cadell de gos que es trobaven en un congelador, a l’espera de la seva destrucció com a residus especials. Les tècniques del Departament de Protecció dels Animals estan analitzant la van causa de la mort mitjançant necròpsia.

Pel que fa als altres animals que es trobaven a l’establiment, se n’ha prohibit la venda fins que no quedi acreditat per part dels responsables del comerç el compliment d’una sèrie de mesures de control, consistents en l’examen veterinari de tots els cadells per descartar-ne la infecció i en la revacunació en cas necessari. Una de les obligacions essencials dels establiments d’animals és assegurar-se que estan lliures de malalties en el moment de la venda.

Els permisos en regla

A més del control de l’estat de salut dels animals, durant la inspecció s’ha pogut verificar que la botiga compta amb totes les condicions administratives per a l’exercici de l’activitat de venda d’animals de companyia.

Tots els animals de la botiga es troben correctament identificats amb els microxips corresponents i, els seus orígens són, segons la documentació presentada, centres de cria d’Eslovàquia.