Ingressa a presó un home que assaltava dones al districte de Sarrià- Sant Gervasi a punta de navalla quan entraven al portal de casa seva

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Sarrià – Sant Gervasi van detenir el passat 5 de maig a Barcelona un home de 50 anys i nacionalitat equatoriana com a presumpte autor de diversos delictes de robatoris amb violència i intimidació i un atemptat als agents de l’autoritat. Els investigadors el relacionen amb sis robatoris violents, tres dels quals en grau de temptativa.

La investigació es va iniciar durant la primera setmana de maig arran de les denúncies rebudes per part de diverses veïnes del districte de Sarrià Sant-Gervasi que posaven en relleu que havien estat víctimes de robatoris amb violència i intimidació.

La descripció del modus operandi dels robatoris era molt similar en tots els casos: el detingut anava encaputxat i amb un buf per amagar el seu rostre, actuava sempre de nit, en la mateixa franja horària i a la mateixa zona; seguia les seves víctimes fins que arribaven al seu portal i un cop a l’interior, les abordava i amenaçava amb una navalla tot exigint que li donessin el que portaven. D’altra banda, en tots els robatoris la descripció física de l’autor així com la seva vestimenta coincidien.

Davant d’aquests fets els Mossos van establir un dispositiu policial que va permetre detenir l’autor dels fets in fraganti quan intentava assaltar una nova víctima quan es disposava a entrar al seu domicili. En el moment de la detenció l’autor va intentar fugir corrents dels agents i els hi va esgrimir una navalla, motiu pel qual també se’l va detenir per un delicte d’atemptat al agents de l’autoritat.

La majoria de robatoris van ocórrer entre el dia 1 i el 5 de maig. La coincidència en la descripció i el modus operandi de l’autor així com el reconeixement fotogràfic per part d’algunes de les víctimes van permetre a la Unitat  d’Investigació acreditar la seva autoria en un total de 6 robatoris amb violència i intimidació, tres d’ells en grau de temptativa.

El detingut ja tenia antecedents per un delicte de robatori amb violència, un delicte d’abús sexual i dos delictes d’agressions sexuals ocorregudes també en el portal de les seves víctimes, motiu pel qual els investigadors no descarten que l’autor dels fets tingués altres intencions a banda de cometre el robatori.

L’arrestat va passar a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a presó. Així mateix, la investigació continua oberta per si es pot relacionar aquest detingut amb altres fets similars.