Ingressa a presó un estafador multireincident que tenia cinc ordres judicials pendents de detenció

L’home, que acumula setze detencions policials des de l’any 2010, va quedar detingut diumenge quan una patrulla de mossos el va detectar a Barcelona a l’interior d’un autocar

Els investigadors sospiten que el detingut podria estar fugint ja que portava maletes de viatge i documentació per probablement sortir de territori nacional

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Nou Barris han detingut un estafador multireincident, de 39 anys i nacionalitat espanyola, que acumulava cinc ordres judicials de recerca i detenció emeses per diferents jutjats. Els agents el van sorprendre diumenge passat a l’interior d’un autocar, que van aturar per tal d’identificar-lo i en comprovar que es tractava de la persona que estaven buscant, va quedar detingut per cinc requeriments judicials pendents de recerca i detenció. Es tracta d’un home especialitzat en cometre de diferents estafes tipus, fins i tot a l’estranger.

El detingut, al qual li consten fins a setze detencions des del 2010, portava maletes de viatge i documentació per probablement sortir de territori nacional. Per cometre les estafes i enganys, simulava tenir un elevat poder adquisitiu, anava ben vestit, tenia grans habilitats comunicatives i, per tal de donar-se més credibilitat, havia publicat a les xarxes socials un currículum vitae fals per si les possibles víctimes buscaven informació relacionada amb ell. Es calcula que podria haver estafat al voltant d’un centenar de víctimes.

En la majoria dels casos la seva estafa consistia en la compra-venda de vehicles de segona mà utilitzant tècniques diferents per cometre l’engany: primer va començar amb l’engany del sobre buit, després amb xecs bancaris falsos i finalment, fent transferències de diners amb el seu mòbil a la víctima i enviant-li un justificant fals d’aquesta transferència motiu pel qual els diners mai no arribaven.

L’estafador enganyava aquelles persones que estaven interessades en vendre o adquirir un cotxe de segona mà. En el cas de la tècnica del sobre buit, la seva forma d’actuar consistia, primer, en fer veure que s’interessava per la compra d’un cotxe de segona mà. Aleshores contactava amb la víctima que venia el seu cotxe per formalitzar l’operació, i com a comprovant d’haver abonat el preu estipulat de compra, mostrava a la víctima un rebut emès pel caixer automàtic on, presumptament, l’estafador havia abonat els diners de la compra dins d’un sobre. En realitat l’ingrés no s’efectuava perquè l’estafador introduïa el sobre buit.

Quan la víctima s’adonava que l’ingrés no s’havia dut a terme l’estafador al·legava problemes de l’entitat bancària i sempre donava excuses per tornar a quedar. Mentrestant, contactava amb una nova víctima per vendre-li el vehicle que acabava d’adquirir de forma fraudulenta.

Si bé la seva especialització era la compra i venda de cotxes de segona mà, també se’l relaciona amb altres tipus d’estafa, com ara l’estafa de 6000 euros per no pagar l’estança a un hotel de luxe a Barcelona, l’accés a un portal de cites  en què va utilitzar les seves habilitats comunicatives per demanar diners a una noia i no retornar-los-hi mai, o l’engany al departament de Recursos Humans d’una gestoria , on treballava  i des d’on sostreia segells i documentació de tercers que posteriorment utilitzava per cometre els fets delictius.